29 / 03 / 2024

Bahçe ve balkon için dekorasyon önerileri!

Bahçe ve balkon için dekorasyon önerileri!

Bahçede ve balkonda çeşitli konseptler dahilinde şık ve eğlenceli bir dekorasyon için çok çaba sarf etmenize gerek yok. Birkaç küçük düzenlemeyle hem gündüz hem de gece şık sofralar kurabilir ve konforlu bir ortam tasarlayabilirsiniz...



Balkonunuz yeterince genişse masayı yerleştirdiğiniz bölümün etrafına çepeçevre çiçek ve bitkiler yerleştirebilirsiniz. Aralarına da fenerler yerleştirerek gece de güzel, endirekt bir ışıklandırma sağlayabilirsiniz. 


KAĞIT FENERLERLE ŞIKLIK 

Bahçede evden uzak bir noktada sofra kurmaya karar verdiğinizde genellikle karşınıza çıkabilecek en önemli engel ışıklandırma olacaktır. Bu yüzden mümkün olabildiğince bir ağaç altında olmak hayatınızı kolaylaştırır. Ağacın dalına takarak, masaya tepeden ışık vermesini sağlayacağınız aydınlatmalarla bahçede sofra şıklığını tamamlayabilirsiniz. Ağacın olmadığı noktada da pilli ve güneş enerjili masa üstü aydınlatmalarla ışıklandırma sorununu çözebilirsiniz. Elektrikçide yaptıracağınız kablolu basit lambalara kağıt fenerler takarak bahçenize bayram havası kazandırabilirsiniz. Düz beyaz, renkli ya da kendinden çiçek desenli bu kağıt fenerlere uygun masa örtüleriyle beklenmedik derecede şık bir ortam yaratmanız mümkün. 


GÜNEŞ ENERJİLİ AYDINLATMA 

Güneş ışığını gün boyunca depolayıp gece olunca veren solar lambaların yanı sıra, bu şekilde çalışan büyük taşlar ve çakıllardan da yararlanmak mümkün. Güneş enerjisiyle çalışan lambalar hem işin içinde mum ya da şamdan alevi olmadığı için çok daha güvenli, hem dekoratif olarak şık hem de daha ekonomik bir seçenek olarak tercih edilebilir. Şarj edilebilir pili ile bahçenin her yerine taşıyabileceğiniz puf-sehpalar da yaz gecelerinde fark yaratmanıza imkan sağlayacaktır. Bahçede ve balkonda basit ve fazla uğraşılmamış sofra tasarımları çok daha fazla tercih ediliyor. Sofrayı boydan boya kesen, içine kuru yemiş yerleştirebileceğiniz ahşap yalaklar, içine mumluk oyulmuş minik ahşap kütükler, supla olarak kullanabileceğiniz ağaç dilimleri, sofraya derinlik katmak için kullanabileceğiniz basit detaylar olarak sayılabilir. İki renkli sofra takımları, düz ve desenli tabakların bir arada kullanıldığı tasarımlar da sofraya hareket kazandırmak amacıyla kullanılabilecek detaylardan...


DESEN DESEN ÖRTÜLER 

Ahşap ve cam tasarımlar, keten ve pamuklu masa örtüleri ve onlara uygun sandalye minderleriyle çok şık ve eğlenceli sofralar tasarlamak mümkün. Masa örtüsü desenine boyut kazandırmak için aynı rengin farklı desen runnerlarını da masa örtüsünün üstüne belli aralıklarla yerleştirebilirsiniz.


TREND


Çini görünümlü desenler

"Toile du jouy" olarak adlandırılan bu desen, geçtiğimiz yıldan beri yükselişte. Evinize mutlaka bu desenle bir dokunuş yapın.


YENİLİK


Masife yer açın

Masif ahşabın en saf haliyle işlendiği tasarımlar, sehpalar, koltuk ve masalar, evin her köşesinde kendine özel bir yer buluyor. 



Yasemin SAVCI/Sabah


Geri Dön