29 / 03 / 2024

Bahçelievler'de çocuklar için trafik eğitim parkı açıldı

Bahçelievler'de çocuklar için trafik eğitim parkı açıldı

Bahçelievler Belediyesi'nce yaptırılan 'Çocuk Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nın açılışı yapıldı



Başkan Kadir Topbaş, dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İstanbul'da da temalı parkların ortaya çıkarılması gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız bu parklarla şehir hayatındaki hareketliliği yakından görmüş olacaklar." dedi. 
 
Bahçelievler Belediyesi'nce yaptırılan 'Çocuk Trafik Eğitim ve Sivil Savunma Parkı'nın açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dünya nüfusunun yüzde 75'inin şehirlerde yaşadığını, bu insanların davranış biçimlerinin, şehrin geleceği ve huzuru için büyük önem arz ettiğini söyledi. Topbaş, kentlerde yaşayan insanların reflekslerinin küçük yaştan itibaren şehir yaşantısına uygun hale getirilmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Dünyanın birçok kentinde olduğu gibi İstanbul'da da temalı parkların yapılması gerekmektedir. Çocuklarımız bu parklar sayesinde şehir yaşamındaki hareketliliği yakından görmüş olacaklar." Çocukların küçük yaşta aldıkları eğitimin daha kalıcı olacağına dikkati çeken Topbaş, belli bir yaştan sonra insanların davranışları üzerindeki düzenlemelerin kolay olmadığını, alışkanlıkların kolay terk edilmediğini söyledi. Topbaş, bir süre sonra insanların hatalarını hüner zannetmeye başladığını, çocuklara küçük yaşta kentte nasıl yaşanacağının öğretilmesinin şehir hayatını daha düzenli hale getireceğini kaydetti.

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ise çocuklara, hayatın içinde olabilecek her şeyin çeşitli ortamlarda öğretilmesi gerektiğini dile getirerek, çocukların eğitim parkı sayesinde bir şehirde bulunanların aynısını görerek, hem pratik hem de teorik eğitim alabileceklerini söyledi. 1 milyon 206 bin TL'ye mal olan parktaki eğitim tabelaları da uzmanlar tarafından tasarlandı.
Zaman


 


Geri Dön