19 / 04 / 2024

Bahçelievler'deki 14 bin 576 metrekare arsa özelleştirilecek!

Bahçelievler'deki 14 bin 576 metrekare arsa özelleştirilecek!

Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi, 1542 ada, 35 no.lu parselde bulunan 14.576,53 m2 yüzölçümlü (Prestij Hizmet Alanı) arsa özelleştirilecek



Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan verilen ilan şu şekilde;

T.C. BAŞBAKANLIK ÖZELLEŞTİRME İDARESİ BAŞKANLIĞI'NDAN YATIRIMCILARA DAVET

Maliye Hazinesi adına kayıtlı İstanbul ili, Bahçelievler ilçesi, Yenibosna Mahallesi, 1542 ada, 35 no.lu parselde bulunan 14.576,53 m2 yüzölçümlü (Prestij Hizmet Alanı) arsa. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (idare) tarafından, 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "Satış" yöntemi ile özelleştirilecektir.

Geçici Teminat Bedeli (TL) 
700.000

İHALE ŞARTLARI BELGESİ VE TANITIM DOKÜMANI BEDELİ (TL)
2.500

Son Teklif Verme Tarih ve Saati
23/05/2011 16:00

1. İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir, ihale Komisyonunca gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir.

2. İhaleye gerçek veya tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilir. Teklif sahiplerinden ihaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen tutarda geçici teminat olarak nakit veya banka teminat mektubu alınacaktır.

3. İhaleye katılabilmek için yukarıdaki tabloda belirtilen son-teklif verme tarih ve saatine kadar ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı alınması zorunludur, ihale konusu taşınmaz için idareden temin edilen ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı karşılığı olarak ödenen bedel her ne suretle olursa olsun iade edilmez.

4. İhale konusu taşınmaz hakkında hazırlanan ihale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı;

- T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Merkez Şubesi Müdürlüğü nezdinde bulunan TR**********************04 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Satış ve Temettü Gelirleri Türk Lirası,

- T. Halk Bankası A.Ş.  Ankara  Kurumsal Şubesi Müdürlüğü nezdinde bulunan TR250001 2009 4520 0083 0000 06 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası,

- T. Vakıflar Bankası TAO Merkez Şubesi Müdürlüğü nezdinde bulunan TR**********************67 no.lu Özelleştirme Fonu Vadesiz Türk Lirası, hesaplarından birine yukarıdaki tabloda belirtilen tutar yatırılarak, "Satışa konu taşınmazın ismi, İhale Şartnamesi ve Tanıtım Dokümanı bedeli" ifadesini içerir şekilde üstünde ihaleye katılacak olan gerçek veya tüzel kişi veya Ortak Girişim Grubunun adının veya üyelerinden birinin isminin de açıkça belirtildiği dekont karşılığında idare'nin aşağıda belirtilen adresinden temin edilebilir.

5. Teklifler Türk Lirası olarak alınacak ve ihale Türk Lirası üzerinden sonuçlandırılacaktır.

Teklifler peşin veya vadeli olarak verilebilir.

İhale bedelinin vadeli olarak ödenmesi talep edildiği takdirde;
Asgari % 20 (yüzdeyirmi)'si Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinde peşin, bakiye anapara borcu ise azami 12 (oniki) ayda bir ödeme yapmak kaydıyla en çok 48 (kırksekiz) ayda ve eşit taksitlerle, bakiye anapara borcu üzerinden vade tarihleri itibariyle hesaplanacak vade farklarıyla birlikte ödenecektir. Satış bedelinin vadeye bağlanan tutarına, Varlık Satış Sözleşmesi imza tarihinden itibaren yıllık % 9 (yüzdedokuz) oranında basit faiz uygulanacak olup, faiz ödemeleri anapara ödemeleri ile aynı tarihte yapılacaktır.

6. Teklifler, ihale Şartnamesinde belirtilen hususlar dikkate alınarak hazırlanıp, yukarıdaki tabloda belirtilen son teklif verme tarih ve saatine kadar idare'nin aşağıdaki adresine elden teslim edilecektir. Son teklif verme tarih ve saatinden sonra idare'ye intikal edecek teklifler değerlendirmeye alınmayacaktır.

7. İdare, ihale işlemlerini 4046 sayılı Kanun çerçevesinde yürütmektedir. Özelleştirme işlemleri 2886 sayılı Devlet ihale Kanunu ile 4734 sayılı Kamu ihale Kanunu'na tabi olmayıp, idare ihaleyi yapıp yapmamakta, dilediğine yapmakta ve teklif verme süresini uzatmakta serbesttir.

8. İhale konusu taşınmazın yabancı uyruklu gerçek kişiler, yabancı ülkelerde kendi ülkelerinin kanunlarına göre kurulan tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketleri ve yabancı yatırımcıların Türkiye'de kurdukları veya iştirak ettikleri tüzel kişiliğe sahip şirketlere satışı yürürlükteki Doğrudan Yabancı Yatırımlar mevzuatı ve Tapu Kanunu ile ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Bu kişiler taşınmaz edinmelerinin mümkün olup olmadığını önceden araştırmakla yükümlüdürler, ihaleyi kazanmaları halinde bu kişilerden en kısa sürede gerekli işlemleri yapmaları istenir.

9. Özelleştirme işlemleri; 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 4108 sayılı Kanunla değişik Geçici 12 inci maddesi gereğince Katma Değer Vergisinden ve 4046 sayılı Kanunun 27 inci maddesi gereğince her türlü vergi, resim ve harçtan muaftır.

www.oib.gov.tr
Ziya Gökalp Caddesi No: 80 06600 Kurtuluş/ANKARA
Tel: (0312) 432 44 99
Faks: (0312) 432 33 07


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön