18 / 04 / 2024

Bahçeşehir Üniversitesi'ne mühür bozma davası açıldı!

Bahçeşehir Üniversitesi'ne mühür bozma davası açıldı!

Beşiktaş'takİ arazisinde yapılan inşaat çalışmaları ruhsatsız olduğu için beş kez mühürlenen Bahçeşehir Üniversitesi'ne, her seferinde mührü bozduğu gerekçesiyle Belediye tarafından yapılan suç duyurusunun ardından dava açıldı



Beşiktaş'takİ arazisinde yapılan inşaat çalışmaları ruhsatsız olduğu için beş kez mühürlenen Bahçeşehir Üniversitesi'ne, her seferinde mührü bozduğu gerekçesiyle Belediye tarafından yapılan suç duyurusunun ardından dava açıldı. Haklarında 'imar kirliliğine neden olmak ve mühür bozma' suçlamasıyla 1.5 yıldan 37 yıla kadar hapis cezası istenenler arasında, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ile CHP milletvekili adayı Prof. Dr. Süheyl Batum ve dokuz mütevelli heyeti üyesi bulunuyor.

'KASIT' SUçLAMASI
İddianamede Bahçeşehir Üniversitesi'nce yaptırılan inşaatların durdurma işlemlerine rağmen mühürlerin bozularak faaliyetlere devam edildiği belirtildi. Ruhsatsız inşaat yaptırarak imar kirliliğine neden olmak ve mühür bozma suçlarının kasıtlı işlendiği, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel ve tüzel kişiliğin temsilcisi Mütevelli Heyeti Üyeleri Kenan Torlak, Eser Alptekin, Azmi Ofluoğlu, şžükrü Karataş, şžener Macun, Yılmaz Esmer, çoşkun İnce, Deniz Ülke Arıboğan'ın sorumlu olduğu iddia edildi. Kenan Torlak, Eser Alptekin, Azmi Ofluoğlu, şžükrü Karataş hakkında 'imar kirliliğine neden olmak' suçlamasıyla 5'er kez ve 'mühür bozma' suçlamasıyla da 4'er kez olmak üzere toplamda 7 yıldan 37 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Diğer zanlılardan Yılmaz Esmer ve Coşkun İnce için 1.5 yıldan 8 yıla kadar, şžener Macun için 5.5 yıldan 29 yıla kadar, Deniz Ülke Arıboğan ve Süheyl Batum için ise 3 yıldan 16 yıla kadar hapis isteniyor.
Sabah/ORHAN YURTSEVER


Geri Dön