24 / 04 / 2024

Bahçeşehir'den Halkalı'ya tren hattına onay çıktı!

Bahçeşehir'den Halkalı'ya tren hattına onay çıktı!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen TCDD Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması oy birliğiyle kabul edildi..



Yaşanan son dakika gelişmesine göre, gerçekleştirilen İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında, son zamanlarda sık sık gündeme gelen TCDD'nin Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması  teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda TCDD'nin merakla beklenen Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması ve İstanbulkart entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi de gündeme alındı. TCDD Taşımacılık İstanbul Bölge Müdürü Veysi Alçınsu, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bahçeşehir den Halkalı ya tren hattına onay çıktı!

Halkalı'dan sonra demir yolu güzergahı kenarında hızlı bir kent gelişmesi yaşandığını dile getiren Alçınsu, bu kapsamda, Halkalı'dan sonra Marmaray'dan bağımsız olarak toplamda 13,5 kilometrelik, 5 istasyonluk mevcut hattın üzerinde bir bağlantı gerçekleştirerek, yeni bir toplu taşıma aksı oluşturduklarını kaydetti.  Alçınsu konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi: "Bu sayede oradaki trafiği azaltmış olacağız, çevreye yararlı bir şekilde toplu taşıma aracıyla oradaki vatandaşlarımızı Marmaray'a aktaracağız. Böylelikle bu yeni yaptığımız aksla Marmaray'dan da metroya ve diğer toplu ulaşıma, ana arterlere yolcuyu taşımış olacağız. Tamamen toplu taşımaya, vatandaşa hizmet sağlamaya yönelik yeni bir aksımız bu."

Konuşmalardan sonra oylamaya açılan Bahçeşehir-Halkalı arası tren hattı işletmeciliğinin başlatılması teklifi, oy birliği ile kabul edildi.

 

İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı metro hatları ne zaman açılacak?


Geri Dön