29 / 03 / 2024

Bakanlık Çevre Görevlisi Vize Eğitimi düzenleyecek!

Bakanlık Çevre Görevlisi Vize Eğitimi düzenleyecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatıyla çevre görevlisi vize eğitimi düzenlenecek. Vize eğitim programına yeni “Çevre Görevlisi Belgesi” almak isteyenler kesinlikle katılamayacak.




 



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından en önemli kirlilik kaynağı olan sanayinin kontrolü ve çevreye uyumunun sağlanması noktasında danışmanlık yapacak olan çevre görevlilerinin, çevre yönetim birimlerinin ve çevre danışmanlık firmalarının niteliklerine, sorumluluklarına ve belgelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek amacıyla, eğitim düzenlenecek.


Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmeliğin “Eğitim” başlıklı 17. Maddesine göre Bakanlık, belge sahibi çevre görevlilerine yılda en az bir kez eğitim veriyor veya verdiriyor. Bu kapsamda Bakanlık tarafından 2010 yılı içerisinde “Çevre Görevlisi Belgesi” alan ve 31 Aralık 2015 tarihine kadar belge geçerlik süresi bulunan çevre görevlilerine yönelik; 01-04 Mart 2015 tarihleri arasında Antalya’da 3 günlük “Çevre Görevlisi Vize Yenileme Eğitimi” düzenlenecek.


Usul ve esasların Bakanlık tarafından belirlendiği eğitime, çevre görevlileri vize dönemi içinde en az bir kez katılmak zorunda. Söz konusu eğitimde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile sanayiciler arasında yaşanan sıkıntılar değerlendirilecek ve sıkıntılara çözüm önerilerinin getirilmesi sağlanacak.


Vize eğitim programına yeni “Çevre Görevlisi Belgesi” almak isteyenler kesinlikle katılamayacak.


Çevre görevlisi vize eğitimi ile ilgili; eğitim tarihi, yeri ve başvuru şartları hakkındaki detaylı açıklamalara http://www.csb.gov.tr/gm/ced/index.php?sayfa=anasayfa linkinden ulaşılabilinir.


Geri Dön