28 / 03 / 2024

Bakanlık düğmeye bastı, 5 yıldızlı otel gibi yurtlar geliyor!

Bakanlık düğmeye bastı, 5 yıldızlı otel gibi yurtlar geliyor!

Bakanlık düğmeye bastı, 5 yıldızlı otel gibi yurtlar geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, YURTKUR ile hazırladığı projelerle öğrencilere konforlu ve standardı yüksek yurtlar inşa etmeyi planlıyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yüksek öğrenim öğrencilerinin kalacağı mekanların konfor ve kalitesini artırmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bakanlık, bu yıl 6 bin 977 öğrenci kapasiteli yurt inşaatının ihalesini yaptı. Öğrenci yurtları, Yurtkur tarafından hazırlanan ihtiyaç programları doğrultusunda kullanıcı sayısı ve kitlesi (kız/erkek) dikkate alınarak projelendiriliyor. Yurtkur tarafından öngörülen arsalarda inşa edilen yurtların yatak odaları birbirini görmeyecek şekilde yapılıyor. Arsanın eğimine uyumlu yerleştirilen yurt yatak bloklarının planlamaları da gün ışığından en yüksek oranda faydalanmaları hedeflenerek gerçekleştiriliyor. 


GÜVENLİK İLK SIRADA


Yurt kampusu girişine bir bütün olarak danışma, ziyaretçi salonu ve tuvalet yapılıyor. Araç giriş kapısı ise içeriden kumandalı, raylı veya açılır kapanır bariyerli inşa ediliyor. Bakanlık imar sınırına göre, tesislere ihata duvarı yapılarak yurt kampüslerinin en iyi şekilde güvenlikleri sağlanıyor. 


YURTLARA YEŞiL STANDART


Yurtlar inşa edilirken, enerjinin verimli kullanılması amacıyla gerekli tüm donanımlar da dikkate alınıyor. Yeni inşa edilen yurt blokları içerisindeki banyo, duş ve lavabolardan gelen atık sular, çeşitli arıtma sistemlerinden geçirilerek tuvalet rezervuarlarında kullanılıyor. Isı yalıtımı yapılan yurtlarda, enerji verimliliği de ön planda. 


Akşam


Geri Dön