23 / 04 / 2024

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yapılaşma istenmiyor!

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yapılaşma istenmiyor!

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Sinan Erdem Spor Salonu'nun bulunduğu alanı kapsayan imar planının değişikliği tartışmalara yol açtı. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel itirazlarını dile getirdi.



Çevre  ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleşen imar planı değişikliği tartışmalara yol açtı. Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi ile Sinan Erdem Spor Salonu kapsayan plan değişikliği askıya çıkarılmıştı. 



Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi nde yapılaşma istenmiyor!



90 yıllık binanın yenilenip ek binalar yapılması ve alana sosyal tesis kazandırılmasına çevre sakinleri ve belediye itiraz etti. 40 metre yükseklikteki inşaatların önü açıldığı için vatandaşlar rezidans ve otel yapılmasından tedirgin oluyor. Bakırköylüler ''Yürüyüş yapıp nefes aldığımız yegane alanlardan biri olan hastane çevresinin betonlaştırılmasını istemiyoruz'' diye açıklama yaptı.



Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi nde yapılaşma istenmiyor!



Plana karşı çıkan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, "Burası Türkiye'nin referans hastanesi. İçinde tescilli yapılar, Abdülaziz zamanından kalan ağaçlar var. Evet bu yapıların korunacağı söyleniyor ama bu plan değişikliği yeni imar alanları doğurabilir. Hastanenin fiziki koşulları yenilenmeli. Bizim itiraz ettiğimiz nokta yeni imar alanları açılmamak. Hastaneye ait olsa bile yeni bina yapılmamak. 40 metre yükseklik izni verildiğine göre rezidans bile söz konusu olabilir. Hasta yakınlarının kalması için otel adı altında bina yapılabilir. Buradaki yeşil alanları kullanan, yürüyüş yapan, burada gezintiye çıkan Bakırköylüler burada yapılaşma istemiyor. Plan 20 Mayıs'a kadar askıda. İtirazımızı yapacağız. Eğer itirazımız kabul edilmezse idari mahkemeye başvuracağız'' diye konuştu.



Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi nde yapılaşma istenmiyor!



Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel'de imar planı ile ilgili açıklama yaptı. Tükel, "Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi üzerinde kurulu olduğu alan ve halen kullanılan pek çok bina, hem Bizans, Hem Osmanlı hem de Cumhuriyet tarihinin önemli bir parçasıdır. Yapılaşma sahasında Reşadiye Kışlaları, Bizans Hipojesi ve anıt ağaçlar vardır. Bu girişimler hastaneyi hem fiziksel hem işlevsel olarak parçalayacaktır. Karşısında olduğumuz, hastane fiziksel koşullarının ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi değil. Bir değişim gerçekleşecekse, bunun hem mimari hem de fonksiyonel bir projesinin olması, hastanemizin devlet eliyle ve genel bütçeye uygun programla, şeffaf bir şekilde tartışılarak yapılmasıdır. Şimdiki aşamanın, askı sürecinden sonra Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin içinde bulunduğu alanın imara açılarak kamu özel ortaklığı modelinin hayata geçirilmesi olduğu anlaşılıyor. Şirketlere büyük bir kazanç sağlarken kamu sağlık hizmetlerini zarara uğratacak, tarihe ve doğaya zarar verecek, geri dönüşü mümkün olmayan zararlara yol açacak bu girişime karşıyız'' dedi.




Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yıkılacak mı?



Habertürk



Geri Dön