28 / 03 / 2024

Balıkesir Bandırma'ya yeni liman projesi!

Balıkesir Bandırma'ya yeni liman projesi!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Yapacağımız yatırımla 7-8 yıl içerisinde en az 20 milyar dolar ihracat yapan bir liman ve sanayi düşünüyoruz" dedi.



Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Bandırma Limanı projesi, Türkiye'nin vizyon projesidir" dedi. 

Bandırma'daki yatırımlarla ilgili bilgi veren Başkan Uğur, proje için Hollanda'nın Roterdam kentine üç kez gittiklerini belirterek "Biz bu işleri yaparken gizli kapaklı değil, kamuoyuyla paylaşarak, bilgilendirerek yaptık" diye konuştu. 


Çevreci yatırım 

Bandırma'yı liman ve sanayi kenti haline getirmek istediklerini ifade eden Başkan Uğur, "Bizim istediğimiz çevreyi kirletmeyen bir sanayinin Bandırma'ya kurulması. Bu uygulama Roterdam'da var. Port Of Rotterdam, dünyanın bir numarası. Rotterdam'da altı tane petrol rafinesi, 50 tane kimya tesisi var. Limanda fok balıkları yüzüyor. Ahmet Edip Uğur Çevreci, sivil toplumun ağırlığının hissedildiği, denetlenebilir bir limanla karşılaştık. Uzun zamandır Port Of Rotterdam'la görüşüyoruz. Onları Balıkesire davet ettik. Geldiler, rapor hazırladılar. Önce Bandırma Belediyesi'yle oturup konuştuk. Bandırma'ya yapacağımız yatırımla 7-8 yıl içerisinde en az 20 milyar dolar ihracat yapan bir liman ve sanayi düşünüyoruz" dedi. 





Yeni Asır


Geri Dön