19 / 04 / 2024

Balıkesir OSB'de ikinci arıtma tesisi faaliyete alındı!

Balıkesir OSB'de ikinci arıtma tesisi faaliyete alındı!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Gökmen Zeytun, Balıkesir OSB'de ikinci arıtma tesisi faaliyete alındığını dile getirdi...



Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bu yıl ikinci arıtma tesisi faaliyete alındı. Balıkesir OSB, 570 hektar büyüklüğünde bir alanda, 145 farklı büyüklükteki parselde faaliyet gösteren karma bir OSB. Faaliyet gösteren sektörler arasında ilk üç sektörümüz; ahşap orman ürünleri, gıda ve metal. 145 parselin 86 parsel fiilen üretimde. 32 parsel inşaat aşamasında, 11 parsel proje aşamasında. Balıkesir OSB Trafo Merkezi (154 kV - 34,5 kV), arıtma tesisi, su, atık su, kanalizasyon, yol, doğalgaz altyapılarını tamamladı. 2014 yılı içinde Balıkesir OSB'de 2'nci arıtma tesisi yapıldı ve faaliyete geçti. 

Elektrik hatlarının yüzde 50'si yer altına alındı. 

İnşaat aşamasını tamamlamış firmaların parsellerinin önündeki yolların yapımı eş zamanlı olarak devam ediyor. 

2014 yılı içinde Balıkesir OSB'ye ait olan 150 bin metrekarelik yeşil alanın ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Bu alana 4 bin adet ceviz, 700 adet badem ağacı dikildi. Bu ağaçlar önümüzdeki süreçte Balıkesir OSB'ye ekonomik açıdan da katkıda bulunacak. 

OSB'lere pozitif ayrımcılık yapılmalı 2015 yılı içinde hedeflenen çalışmalar arasında OSB'nin büyütülmesi planlanıyor. Büyüme kararı Müteşebbis Heyet tarafından onaylandıktan sonra, dosya hazırlanıp Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunulacak. Balıkesir OSB'de bugün itibarıyla yaklaşık 6 bin kişi istihdam ediliyor. Önümüzdeki süreçte hedeflenen rakam 10 bin kişidir. 

Balıkesir gelecek dönemde sanayi anlamında yatırım yapılacak en önemli il olacak. 25 milyon nüfusun yaşadığı bir alanın tam merkezinde yer alan ve lojistik açıdan kavşak noktasında bulunmasından dolayı yatırım anlamında tercih edilecek duruma geldi. Son günlerde özellikle İstanbul'da faaliyet gösteren sanayi tesislerinin talepleri bize ulaşıyor. Türkiye'de sanayi gelişme ivmesi olarak çok iyi bir durumda. Bu durumun daha da iyileştirilebilmesi için OSB'lere - her konuda pozitif ayrımcılık yapılmalı. 


Dünya ek


Geri Dön