28 / 03 / 2024

Balıkesir Tematik Park projesi MİPİM'de tanıtılacak!

Balıkesir Tematik Park projesi MİPİM'de tanıtılacak!

Büyükşehir Belediyesi’nden Bandırma’ya bir vizyon proje daha. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Liman projesi sonrasında Tematik Park Projesi için harekete geçti.



Büyükşehir Belediyesi’nden Bandırma’ya bir vizyon proje daha. Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Liman projesi sonrasında Tematik Park Projesi için harekete geçti. Daha önce Cunda Köprüsü, Zağnos Paşa Cami Meydan Projesi ve Büyükşehir Belediyesi hizmet binası projelerinde olduğu gibi yarışma düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’ya yapılacak Tematik Park Projesi için yarışma düzenleyecek, ortaya çıkan projeyi de 2017 yılının Mart ayında MIPIM’de tanıtacak.


Büyükşehir Belediyesi, Bandırma’ya cazibe merkezi haline getirecek projelerine bir yenisini daha ekliyor. Bandırma’yı Türkiye’de ve dünyada sanayinin önemli merkezlerinden biri haline getirmek için liman projesinde çalışan Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırma’ya tematik park yapacaklarının müjdesini verdi. Başkan Uğur, Bandırma için düşünülen yeni projeyle ilgili ilk mesajı On Yedi Eylül Üniversitesi'nin yeni dönem açılış töreninde verdi. Uğur, törene katılanların dikkat kesildiği projenin özellikle mühendislik ve mimarlık öğrencileri için çok önemli bir çalışma olacağını belirtirken, Tematik Parkı Projesi daha önce Cunda Köprü Projesi, Zağnos Paşa Cami Meydan Projesi ve Büyükşehir Belediye hizmet binası projelerinde olduğu gibi yarışmayla belirlenecek. Yarışma sonunda belirlenecek proje 2017 yılının Mart ayında Fransa’nın Cannes şehrinde yapılacak olan MIPIM fuarında tanıtılacak. Konuyla ilgili konuşan Başkan Uğur, “Bu parkta şehir planlama, mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği öğrencilerinin kitaplarını bire bir ölçüde üç boyuta taşıyacağız. Akademisyenlerin eğitimi öğrencilere etkin bir şekilde anlatabileceği, öğrencilerin yapı standartlarını bire bir kesitlerini, hacimlerini dokunarak öğreneceği deneysel ortamlar sağlayacağız. İnşaat ve mimarlık alanında müze, fuar, eğitim kampları, atölyeler, çeşitli maketlerin bulunacağı tematik park, ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli pratik sağlayacak, mesleki sinerjiyi güçlendirecek. Ayrıca bu parkta halkın her kesimine hitap edecek, ticaret, konaklama, rekreasyon fonksiyonları bulunacak."


BANDIRMA’YI MARKA YAPACAK


Bandırma yapılması planlanan Tematik Park Projesi’nin yarışmayla belirleneceğini vurgulayan Başkan Uğur, "Büyükşehir Belediyesi'ne yeni bir hizmet binası kazandıralım dedik, yarışma açtık. 99 proje yarıştı. Bu çok önemli bir rakam. Katılımın çokluğu hepimizi şaşırttı. Demek ki proje yarışmalarımız ilgi görecek. Şimdi Bandırma için tematik park projesi üzerinde çalışıyoruz. Projeyi Bandırma'da TOKİ'ye ait 200 dönüm kadar bir alanda uygulayacağız. Bu arazinin devri için görüşmelerimizi yapıyoruz. Yarışmanın şartnamesi hazırlanıyor. Uluslararası bir jüri tarafından projeler değerlendirilsin istiyoruz. İspanya'dan, İtalya'dan, Almanya'dan, hâttâ Amerika'dan jüri üyeleri olacak. Yarışmaya katılan projelere ait görselleri ve maketleri Mart ayında katılacağımız MIPIM'de sergileyeceğiz. Jüri heyeti de projeleri orada değerlendirecek. Balıkesir'de yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de tanınıyoruz, örnek bir il olarak gösteriliyoruz. Şimdi artık Balıkesir'i dünya tanımaya başladı. Proje için biraz masraf edeceğiz ama Bandırma'yı marka değer yapacak önemli bir çalışma ortaya koyacağız" şeklinde konuştu.


Balıkesir Marmara Bölge Gazetesi 


Geri Dön