23 / 04 / 2024

Balıkesir'de TOKİ'den OSB'ye uzanacak banliyö hattı açılacak!

Balıkesir'de TOKİ'den OSB'ye uzanacak banliyö hattı açılacak!

Balıkesir Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve muhtarlar, Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur'u ziyaret etti. Uğur, projeleri ve yatırımları anlattı.



Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve muhtarları ağırladı. Çoğu ilk defa Organize Sanayi Bölgesine gelen muhtarlar Balıkesir'deki sanayileşme ile gurur duyduklarını ifade ettiler. 


BSO Başkanı İsmail Uğur, bölge sanayisinin gelişmesi için hayata geçirilen OSB Meslek Lisesi ve kreş hakkında misafirlerine bilgi verdi. Önümüzdeki dönemde hayata geçirilecek olan meslek edindirme kursları, laboratuvarlar ve misafirhane projelerini anlatan Uğur, muhtarlardan meslek liselerinin ülke sanayisi için çok önemli olduğunu vatandaşlara anlatmalarını istedi. 


Meslek edindirme kurslarının başlamasıyla daha fazla kadın çalışanı teknik personel olarak sanayide görebileceklerini ifade eden BSO Başkanı İsmail Uğur, ihtiyaç duyulan personelin yetiştirilmesi için her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliğiyle ilgili de muhtarlara bilgi aktaran Uğur, son dönemde Balıkesir'e çok sayıda tesis kazandırıldığını söyledi. 


Yatırımcıların tercihlerinde bölgedeki sosyal hayatın da önemine değinen Uğur, Balıkesir'de yeni sosyal alanlar oluşturulmasının yatırım tercihinde önemli etkenlerden olduğunu ifade etti. 16 Nisan referandum sürecine de değinen Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur, sanayici için istikrarın çok önemli olduğunu belirterek Mayıs ayından itibaren Türkiye'yi daha güzel günlerin beklediğini söyledi. Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise bölgede hayata geçirilecek raylı sistemle ilgili muhtarlara bilgi verdi. 


TOKİ'den OSB'ye kadar uzanacak banliyö hattıyla ulaşımı büyük ölçüde rahatlatacaklarını ifade eden Yılmaz, "Her yatırım hayal etmekle başlıyor. Büyük Şehir Belediye Başkanımız Edip Uğur birçok bakanlıktan ve kurumdan onay alınması gereken projenin takipçisi, çok şükür çalışmalar tüm hızıyla sorunsuz devam ediyor" dedi. Ziyaret muhtarların BSO Başkanı Uğur'a çiçek takdimi ile sona erdi.



Balıkesir Birlik 


Geri Dön