28 / 03 / 2024

Balıkesir'e 18 derslikli imam hatip okulu yapılacak!

Balıkesir'e 18 derslikli imam hatip okulu yapılacak!

Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş. (BALPAŞ) tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli yeni imam hatip okulu binası için protokol imzalandı. Okul, Karesibey İmam Hatip Ortaokulu'nun yerine inşa edilecek...




Balıkesir Pamukçu Termal Turizm ve Ticaret A.Ş. (BALPAŞ) tarafından yaptırılacak olan 18 derslikli yeni imam hatip okulu binası için protokol imzalandı. Ekonomik ömrünü tamamlayan Karesibey İmam Hatip Ortaokulu'nun yerine inşa edilecek okulun, bu yıl içinde tamamlanması planlanıyor.


BALPAŞ A.Ş. İmam Hatip Ortaokulu için Balıkesir Valiliği Koca Seyit Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Ahmet Turhan, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, BALPAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Deniz ve Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Arık katıldı. Burada konuşan Vali Turhan, eğitim için hayırlı bir iş yaptıklarını belirterek, Balıkesir'e yeni bir imam hatip binası kazandırılacağını söyledi. Turhan, "Altıeylül ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi'ndeki Karesibey İmam Hatip Ortaokulu, 1954 yılında hizmet girmiş ve sekiz derslikli bina ekonomik ömrünü tamamlamış, derslik olarak da yetersiz gelmektedir. Aynı yere BALPAŞ tarafından, 18 derslikli yeni okul binası yapmayı planlıyoruz. Bu hafta yıkım çalışmalarına başlanacaktır." dedi. Turhan, okula BALPAŞ A.Ş. İmam Hatip Ortaokulu ismi verileceğini ve 2014 yılı içinde tamamlanacağını söyledi. Konuşmaların ardından protokol metni imzalandı.


 

Akit Haber


Geri Dön