25 / 04 / 2024

Baltalimanı'na rezidans projesi geliyor!

Baltalimanı'na rezidans projesi geliyor!

Hükümet tarafından riskli alan ilan edilen Baltalimanı Mahallesi'nde mahkeme süreci devam ederken mahalleye sürpriz proje hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası'nın hazırladıkları proje rezidans ve triplex villalardan oluşuyor.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası'nın ortaklaşa hazırladıkları proje rezidans ve triplex villalardan oluşuyor. 


Kitapçık haline getirilen ve haktan gizlenen projenin detayları ise şöyle: Baltalimanı Mahallesi'nin dere içi kısmında 40 katlı 4 tane bina bulunuyor. Geriye kalan TEM kenarında ise 20 ile 30 kat arasında değişen 70 bin projede ön görüyor. On görünüm olarak adlandırılan Küçük Armutlu tarafında ise triplex villalar bulunmakta. 


'HALKIN İSTEMEDİĞİ PROJEYE ONAY VERMEYİZ'


Muhtar Ali Haydar Aslan, "Bizim mahallemizi kimseye sormadan riskli alan ilan ettiler, şimdi de bizi geliştirdikleri rant projeleriyle buradan göndermek istiyorlar. Bizler hukuk mücadelesi verirken gizlice projeler uygulanıyor. Buradaki vatandaşlara, 'Size daire karşılığında daire vereceğiz' deniliyor. Ama böyle bir şey söz konusu değil. İnsanlarımızın dairelerini verecekleri dairenin yarısı olarak hesaplayacaklar ve diğer kalan miktarı da taksitlendirerek insanları borç batağının içine sürükleyecekler. Biz muhtarlık olarak halkın istemediği ve halkın yararına olmayan hiçbir projeye izin vcrmcvcceğiz" şeklinde konuştu. 


'HER İHTİMALLE KARŞI TEMKİNLİ OLMALIYIZ' 


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile İller Bankası'nın ortaklaşa hazırladıkları projenin gizlice kendisine gösterildiğini ve kendisinden proje için onay istendiğini belirten Aslan, "Bizim bu hazırlan projeye onay vermemiz durumda projeye başlayacaklarını, ancak olumuz bir karar halinde ise projeyi rafa kaldıracaklarını söylediler. Bizle projeyi inceledikten sonra bu projenin halktan yana değil ranttan yan olduğunu söyledik. Şimdi seçim sürecine girdik bazı kesimler 'Bir şey olmaz' diyorlar ama hiç belli olmaz. Hazırlanan bir proje varsa uygulanmak içindir yani boşa hazırlanmaz. Her ihtimale karşı temkinli olmalıyız. Bu alandaki konut değerleri çok yüksek ve ciddi bir talep var. 


Bu yüzden projelerde ısrar ediyorlar. Onlar buradaki halkı düşünmüyorlar. Onların tek düşüncesi var buradaki halkı kandırıp ellerindeki mülkleri almak. Bizler halkımızla birlikte olacağız rant projelerine karşı duracağız " diye kaydetti. 


Evrensel


Geri Dön