18 / 04 / 2024

Bandırma OSB doğalgaza kavuşuyor!

Bandırma OSB doğalgaza kavuşuyor!

Bandırma OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Yakar, doğalgaz getirilmesine ilişkin düzenlenen törende, bütün sanayicilerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendilerine sağlamak adına doğalgaz ihalesini tamamladıklarını söyledi....



Bandırma Organize Sanayi Bölgesi'nde (Osb) doğalgaz kullanımına ilişkin ilk kazma vuruldu. Sanayiciler, 180 gün sonra doğalgaza kavuşacak.


1997 yılında kurulan, bin 500 dönüm mevcut alanda üretim belgesi almış olan 27 fabrikanın bulunduğu Bandırma OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüseyin Yakar, doğalgaz getirilmesine ilişkin düzenlenen törende, bütün sanayicilerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi kendilerine sağlamak adına  doğalgaz ihalesini tamamladıklarını söyledi.


Geçen haftalarda yer tesliminin yapıldığını ifade eden Yakar, şunları kaydetti:


"Firma bütün hazırlıklarını tamamlayıp malzemeleri de ekipmanlarıyla sahaya getirmiş durumda. Bugün startı veriyoruz. 180 iş günü içinde gazı sanayicimize kullandırmayı hedefliyoruz. Sadece organize sanayi bölgesinin hemen kullanımından ziyade şu anda devam eden 2 bin dönümlük bir alanda  ikinci etap çalışması var.  Bölgenin genişlemesi ve oraya da gaz verilmesi düşünülerek o şekilde projelendirildi. Gaz oraya da gidecek. Deri Organize Sanayi Bölgesi ihtiyaç duyulduğu takdirde onlar da kullanabilecekler."


Konuşmaların ardından ilk kazmanın kurban kesilerek vurulduğu işin ihale bedelinin KDV hariç 4 milyon 350 bin lira olduğu öğrenildi.


Bandırma Manşet


Geri Dön