17 / 04 / 2024

Bank Asya'ya resmi teklif yok!

Bank Asya'ya resmi teklif yok!

Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya), imtiyazlı hisselerinin satın alınması görüşmelerini başlatacak resmi teklif yapılmayacağının anlaşıldığını bildirdi. Ziraat Bankası görüşmeleri bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.



Asya Katılım Bankası'nın (Bank Asya)  Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, hisselerinin yüzde 54'ü halka açık olan bankanın, mevcut ortaklık yapısı ve yönetimine ilişkin herhangi bir belirsizlik bulunmadığı belirtilerek, bankanın olağan bir şekilde faaliyetlerini sürdürdüğü ifade edildi.


Açıklamada, Bank Asya'nın 8 Ağustos 2014'te özel durum açıklamasının akabinde, Ziraat Bankası'nın Bank Asya'nın imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik ilgisinin ifade edildiği görüşmeler yapıldığı hatırlatılarak, şunlar kaydedildi: 


"Bu görüşmelerde, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik resmi teklif iletilmesi halinde satış görüşmelerinin başlatılacağı ifade edilmiştir. Söz konusu banka tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlanan özel durum açıklamasından, Bankamız imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına yönelik görüşmeleri başlatacak resmi bir teklifin yapılmayacağı anlaşılmıştır."


Ziraat Bankası: Görüşmeler sonlandırıldı


Ziraat Bankası, Asya Katılım Bankası (Bank Asya) ile resmi olmayan görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verildiğini bildirdi.


Ziraat Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Banka'nın bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtilerek, şunlar kaydedildi:


"Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası AŞ'nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede; söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte, Asya Katılım Bankası AŞ'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir."


AA


Geri Dön