18 / 04 / 2024

Barış Aydın: Ankara'daki yüksek gelirli konutlara olan talep yakın zamanda duracak!

Barış Aydın: Ankara'daki yüksek gelirli konutlara olan talep yakın zamanda duracak!

Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aydın, Ankara'da yüksek gelirli konutlara olan talebin yakın zamanda duracağını, bundan sonra inşaat firmalarının orta gelirli vatandaşlara yönelik yatırımlar yapması gerektiğini söyledi.



Ankara Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, Ankara'da yüksek gelirli konutlara olan talebin yakın zamanda duracağını, bundan sonra inşaat firmalarının orta gelirli vatandaşlara yönelik yatırımlar yapması gerektiğini bildirdi.


 Aydın, Ankara'da oturanlar için konut algısını değiştiğini söyleyerek, vatandaşların konut alırken sadece daireye değil, dairenin bulunduğu yerdeki yaşam alanlarının varlığına da dikkat ettiklerinin altını çizdi. ASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Barış Aydın, basın mensupları ile  Ankara  Çukurambar'da bir araya geldi. 


Ankara'nın inşaat sektöründe geldiği noktayı değerlendiren Aydın, konut sektöründe balon ve risk olduğu iddialarına katılmadığını söyledi. Ankara'nın konut sektöründe 15 ila 20 yıl aynı arz ve talep dengesiyle yoluna devam edeceğini belirten Aydın. "Sektörün içinde yer alan birisi olarak, son 10 yılda zaman zaman durgun dönemler yasasak da bunu bir risk ve patlamaya hazır bir balon gibi algılamak doğru değildir" dedi. Aydın, hesaplaması ve birçok faktörün göz önünde bulundurulduğu yatırımların vatandaştan her zaman ilgi göreceğini söyleyerek, yapılan yatırımların karşılıksız kalmayacağını ifade etti. 


ORTA SINIFA YÖNELİK YATIRIM YAPILMALI


 Özellikle 2010 yılından sonra Ankara'da orta ve yüksek gelirli vatandaşlara yönelik konut yatırımı yapıldığını belirten Aydın, yakın zamanda lüks dairelere olan talebin azalacağını kaydederek, konut yatırımcılarının artık orta gelirli vatandaşa yönelik konutlar üretmesi gerektiğinin altını çizdi. Aydın, bir çok inşaat firmasının konutların mal edilen fiyatın kat kat fazlasına satmasını da doğru bulmadığını söyleyerek, böyle bir girişimin hem etik olmadığını hem de vatandaşları mağdur ettiğini söyledi. 


KONUT ALGISI DEĞİŞTİ 


Ankara'da yaşayan vatandaşların konut algısının da değiştiğini söyleyen Aydın, "Türkiye'de hâkim olan "başımı sokacak bir evim olsa yeter" anlayışı son 10 yılda yerini güvenlik, konfor, yeşil alan ve huzur arayışına bıraktı. 10 yıl önce lüks sayılan pek çok donatı artık orta ve alt gelir gruplarına hitap eden konut projelerinde de aranır hale geldi" diye konuştu. Aydın, artık Ankara'nın daha önce en değerli yerleri olarak sayılan Gazi Osman Paşa. Ayrancı semtlerine olan ilginin azaldığını ve bu semtlerde bulunan gayri menkullerin gün geçtikçe değer kaybettiğini söyleyerek, "Ankara'nın çok değerli sayıları semtleri artık ilgi görmüyor. Çünkü buralarda insanlar araçlarını dahi park edecek yer bulamıyor, insanlar yaşam alanlarının geniş olduğu yerleri tercih ediyor. Yıllar önce 600 bin lira değerinde bulunan daireler bugün 150 bin liraya ancak alıcı buluyor" açıklamalarında bulundu. 


Milli Gazete 



Geri Dön