25 / 04 / 2024

Barış Eroğlu: Aliağa'da yeni konut alanları üreteceğiz!

Barış Eroğlu: Aliağa'da yeni konut alanları üreteceğiz!

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu vatandaşla buluşmalarına Helvacı beldesinde devam etti. Gün içerisinde birçok görüşme ve ziyaret gerçekleştiren genç aday Eroğlu, Helvacıda fırtına gibi esti.



İlk olarak Helvacı’daki Belediye kreşini ziyaret eden Eroğlu, daha sonra esnafı ziyaret edip, pazarcı esnafıyla buluştu. Gördüğü yoğun ilgi ve coşku karşısında her geçen gün daha da güçlendiklerini dile getiren Eroğlu “Helvacı’ya en iyi hizmeti vereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.


“HELVACI, ALİAĞA’DAN BAĞIMSIZ OLARAK DÜŞÜNÜLEMEZ”

Helvacıda ilk olarak Belediye çocuk kreşini ziyaret eden CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, burada miniklerle eğlenceli bir zaman geçirdi. Daha sonra esnafı tek tek ziyaret eden Eroğlu, Pazarcı esnafıyla ve pazarda bulunan vatandaşlarla sohbet etti. 

İstek ve sorunları dinleyen Eroğlu; “Yeni yapacağımız imar planlarıyla alt yapı ve üst yapı sorunlarını çözerek, yeni düzenlemelerle birlikte Helvacıya gereken hizmeti vereceğiz. Helvacıyı, Aliağa’dan ayrı düşünmeyerek sanki bir iç mahallesiymiş gibi yatırımlar yapacağız. Helvacı’daki sorunlara hâkimiz. Helvacıya tek katlı bir Pazar yeri, düğün salonu projelerimiz arasında ama bundan önce Helvacı ve Şakran Aliağa’mıza uzak kaldığı için Aliağa’mızın merkezinde yaşayan vatandaşlarımızın buraya gelmeleri için çeşitli projelerimiz olacak. Gerek sosyal donatı alanları gerekse çeşitli kültürel çalışmalarla birlikte Aliağa’mızla bütünlük sağlayacağız.” Dedi.


EROĞLU “VATANDAŞIMIZIN EV HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

İmar konusuna da değinen Genç Başkan adayı Barış Eroğlu, “Vatandaşımızın imar konusunda sıkıntıları var. İnşaat mühendisi olduğumdan, vatandaşımızla sohbetlerimizde imar konusu ön plana çıkıyor. Helvacı konum olarak sanayi bölgesine çok yakın fakat burada konut üretimi yetersiz. Yeni imar planları ile beraber çok büyük ve ciddi çalışmalara yapılması gerekli. Helvacı’nın içinde yapacağımız gibi Aliağa’da da yeni konut alanları oluşturacağız. Şuanda daireler ateş pahası olma noktasına geldi. Ev yapacak arsa kalmadı. Vatandaş ev edinemez durumda. Şunu açık ve net söylemek istiyorum. Biz yapacağımız, planlarla hem müteahhitlere ucuza mal etme hem de halka ucuza konut alma imkânı sunacağız. Çünkü bizim ülkemizde vatandaşımıza hayaliniz nedir? Diye sorduğunuzda öncelik ‘bir evim olsun’ der. Daha sonra da bir araba diye söyler. İşte biz vatandaşımızın O, ev hayalini çok uygun şartlarda sunacağız.” Dedi.



Geri Dön