23 / 04 / 2024

Başakşehir arsasına 15 milyon 400 bin TL teklif geldi!

Başakşehir arsasına 15 milyon 400 bin TL teklif geldi!

Emlak Konut GYO'nun Başakşehir Kayabaşı 1. etapta arsa satışı karşılığı yaptıracağı ihaleye 15 milyon 400 bin TL teklif geldi



Emlak Konut GYO'nun Küçükçekmece Kayabaşı 1. Etap'taki ticaret alanı imarına sahip olan  24 bin 532 metrekare büyüklükteki arsanın ilk oturumu yapıldı. İnşaat alanı 36 bin 798 metrekare olan arsanın ihalesine ilk oturumda Makro İnşaat ve Başyapı İnşaat katıldı.

Emlak Konut'unAtaşehir'deki genel müdürlüğünde gerçekleşen ihalenin ilk oturumunda Başyapı İnşaat arsaya için 55 milyon lira değer biçti. Bu rakamın yüzde 28'ini Emlak Konut'a vereceğini bildiren Başyapı İnşaat yetkilileri, kurum payının da 15 milyon 400 bin TL olduğunu açıkladı.

İhaleye katılan Makro İnşaat'ta Başyapı İnşaat'a yakın bir fiyat politikası izledi. Kayabaşı arsası için 50 milyon TL değer biçen Makro İnşaat, bu rakamın yüzde 30'unu oluşturan 15 milyon TL'yi Emlak Konut GYO'ya aktaracağını bildirdi. İhalenin pazarlık ve açık artırma kısmını oluşturan ikinci oturumun tarihi taraflara daha sonra bildirilecek. İki firmanın verdiği teklifler arasındaki farkın küçük olması, rekabetin yüksek ihtimalini güçlendiriyor.

Başakşehir Kayabaşı'nda ticaret merkezi yaptırılması planlanan arsanın imar planı notlarına bakıldığında Başakşehir Kayabaşı'ndaki ticaret alanına iş merkezi, ofis, büro, avm, çok katlı mağaza, çarşı, konaklama merkezi, otel, motel, rezidans,sinema, tiyatro, müze, lokanta, banka, finans kurumları, özel eğitim ve sağlık üniteleri yapılabileceği görülüyor. Plan notlarının bir başka ve önemli ayrıntısı ise yapılacak olan binaların yüksekliğinin serbest bırakılması.
Hüseyin BELİBAĞLI/emlakkulisi.com

Detaylı bilgi için tıklayın

YASAL UYARI : Haber sitemiz 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'na uygun olarak yayın yapmaktadır. Sitemizde yayınlanan haber ve fotoğraflar, ilgili sayfamıza link verilmek koşuluyla yayınlanabilir. Aksi durumlarda art niyetli kişi ve/veya kuruluşlar ile ilgili her türlü yasal haklarımız saklıdır.


Geri Dön