19 / 03 / 2024

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temelini attı.



Başakşehir Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin temeli gerçekleştirilen bir törenle atıldı. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, dev külliye, kütüphaneden etüt salonlarına kadar birçok eğitim alanıyla Başakşehirli öğrencilere de hizmet verecek. 

Başakşehir Oyakkent Sitesi’nde Oyakkent Camii Kur’an Kursu Eğitim Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından yaptırılan caminin temel atma törenine; Başaşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun yanı sıra İlçe Kaymakamı Kazım Tekin, İlçe Müftüsü Necdet Arman, AK Parti Başakşehir İlçe Başkanı Sebahatdin Kayas, Dernek Başkanı Ali Küçükoğlu ve vatandaşlar katılım gösterdi.

“Öğrencilere de faydalı olacak” 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma töreninde konuşan Dernek Başkanı Ali Küçükoğlu, cami ve külliyenin yapımına maddi-manevi destek veren herkese teşekkürlerini sunarak, “Cami ve külliyemiz, bölgemizde bir ihtiyaçtı. Külliyemiz tamamlandığında Kur’an kursu, eğitim salonu, kütüphane, taziye ve toplantı salonları, çocuk oyun alanları da çocuklarımıza ve gençlerimize hizmet verecek” dedi.

Küçükoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Kütüphaneden etüt salonlarına birçok eğitim alanının bulunacağı külliyemiz, cami çevresindeki okulların öğrencilerine de faydalı olacak.” 

İlk harç dualarla döküldü

İlçe Müftüsü Necdet Arman da, kısa bir konuşma yaparak, Oyakkent Camii ve Külliyesi’nin Başakşehir’e hayırlı olmasını temenni etti. Tören, ilçe protokolünün dualar eşliğinde butona basması ve temele ilk harcın dökülmesiyle son buldu. 


Geri Dön