26 / 04 / 2024

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan, İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Aydoğan, sorusunun Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt  tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Başakşehir Güvercintepe Mahallesi'nde bulunan ve yıkımı yaklaşık bir ay önce yapılan müstakil evden geriye kalan molozların aradan geçen sürede kaldırılmadığı ve çevresinde hiçbir güvenlik önlemi alınmadığı ve bu ihmal nedeniyle de 14 yaşında bir çocuğun elektrik akımına kapıldığı haberleri basına yansımıştır. 29 Mayıs günü arkadaşlarıyla molozların arasında oynayan 14 yaşındaki Adem Bakadur'un, yıkımın ardından elektriği kesilmeyen evin elektrik akımına kapılarak ciddi şekilde yaralandığı ve yoğun bakımda tedavi gördüğü haberin detayı yer almaktadır'' diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Turan Aydoğan'ın soruları:
1- Yıkım öncesi ve sonrası güvenlik önlemleri alınmadığı için bu üzücü olay meydana gelmiştir. İş güvenliği konusunda kusuru bulunanlar hakkında işlem yapılmış mıdır?


Geri Dön