25 / 04 / 2024

Başakşehir’e 3 yeni aile sağlığı merkezi geliyor!

Başakşehir’e 3 yeni aile sağlığı merkezi geliyor!

Başakşehir Belediyesi, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde ilçeye 3 aile sağlığı merkezi daha inşa edecek. Altınşehir Aile Sağlığı Merkezi’nde çalışmalar sürerken Vaditepe ve Hoşdere Aile Sağlığı Merkezlerinin projeleri tamamlandı.



Avrupa’nın en büyük şehir hastanesinin hayata geçirildiği Başakşehir’de sağlık alanındaki yatırımlara her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Başakşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Altınşehir’de inşa edilen aile sağlığı merkezinde çalışmalar son aşamaya gelirken Bahçeşehir’de hayata geçirilecek olan 2 aile sağlığı merkezinin projeleri tamamlandı.


Başkan Kartoğlu çalışmaları inceledi

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Kayabaşı Mahallesi Burçak Sokak’ta hayata geçirilen Altınşehir Aile Sağlığı Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. 3 aile sağlığı hekiminin görev yapacağı 170 metrekare alana sahip merkezi gezen Başkan Kartoğlu, görevlilerden bilgiler aldı.

“Her şeyin başı sağlıktır” anlayışı ile tüm Başakşehirlilerin sağlık hizmetlerinden yararlanması için çalıştıklarını dile getiren Başkan Kartoğlu, Altınşehir Aile Sağlığı Merkezi’nin bölgede önemli bir ihtiyacı karşılayacağını belirtti.

Vaditepe ve Hoşdere’ye yapılacak 

Çalışmaların büyük bir hızla sürdüğü aile sağlığı merkezinin kısa süre içinde hizmete açılması planlanıyor. Diğer taraftan Bahçeşehir 1. ve 2. Kısım Mahallelerinde artan ihtiyacı karşılamak için 2 aile sağlığı merkezi daha inşa edilecek.

Vaditepe ve Hoşdere’de inşa edilecek aile sağlığı merkezlerinin proje çalışmaları ise tamamlandı. 232 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan Vaditepe Aile Sağlığı Merkezi, 2 katlı ve 457 metrekare büyüklüğünde olacak. Hoşdere Aile Sağlığı Merkezi ise Hayatpark’ın yanına inşa edilecek.


Geri Dön