19 / 04 / 2024

Başbakan Davutoğlu Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi!

Başbakan Davutoğlu Merkez Bankası faiz kararını değerlendirdi!

Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendiren Davutoğlu, son faiz indiriminin doğru bir karar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamanın da doğru yönde atılan bir adım olduğunu söyledi.




10. Kalkınma Planı'nda Belirlenen Öncelikli Dönüşüm Programları 3. toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın dünkü faiz açıklamalarını değerlendirdi.


Son faiz indiriminin doğru bir karar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın yaptığı açıklamanın da doğru yönde atılan bir adım olduğunu belirten Davutoğlu, "Önümüzdeki günlerde, haftalarda bu yapılacak toplantılarla faiz oranlarının daha aşağı bir trende doğru yönelmesi beklentisi hepimiz için söz konusudur, bu yönde bir karar alınacağı düşüncesindeyim" dedi. 


Başçı'nın kararını desteklediğini ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:


Merkez Bankası kendi değerlendirmelerini yapıp, belli faiz oranları konusunda açıklamalarını yapıyor. Başçı da bu çerçevede açıklama yaptı. Merkez Bankası bağımsız olmakla birlikte hükümete danışmanlık yapmak görevi de vardır. Bu yüzden yılda iki kere toplantı yapılır. Davos’ta da kendisiyle toplantı yaptık. Önemli olan burada dünya ekonomisi ve Türkiye ekonomisindeki gelişmelere paralel en doğru kararları almak. Faiz oranlarındaki düşüş zaten beklenen bir şeydi. Siyasi istikrar da faiz oranlarını etkileyen bir gelişmedir. Seçimlerden sonra siyasi istikrarın devam etmesi nedeniyle daha önceden de bizim açımızdan faiz indirimi beklentisi vardı. Merkez Bankası’nın enflasyonu kontrol altında tutmak için takip ettiği bir sistem var. Faiz indirimi doğru bir karardır ve başçının açıklamaları da doğru yönde bir açıklamadır.



Dünya


Geri Dön