26 / 04 / 2024

Başbakan Yıldırım: Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildi!

Başbakan Yıldırım: Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildi!

Tokat Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşma yapan AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Yıldırım, Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildiğini söyledi..



AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, partisince Gazi Osman Paşa Bulvarı'nda düzenlenen mitingde konuşma yaptı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konuşması sırasında muhaleti de eleştiren Binali Yıldırım, şöyle devam etti: "Ne diyorlar bunlar, 'Kanal İstanbul'u yaptırmayacağız. Hızlı trene ne lüzum var.' Göçe sebep oluyormuş. Akla bak akla. Allah akıl fikir versin, ne diyeyim. Bunların kafaları teknolojiye, çağdaşlaşmaya, gelişmeye kapalı. O zaman yola da tünele de lüzum yok, yürüyerek gidelim. Milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni yıkacaklarmış. Yahu siz yıkım ekibi misiniz kardeşim? Bunların ayarı bozulmuş, ayarı. Belli ki vatandaştan yapmak için değil, yıkmak için destek istiyorlar." 

Tokat'a yapılan yatırımlar 

Tokat'ta eğitim, sağlık ve diğer alanlarda yapılan yatırımları anlatarak, şehre 15 yılda 15 milyar lira yatırım yapıldığını belirten Başbakan Yıldırım, son 15 yılda Tokat'ta bin 760 derslik yapıldığını, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin 8 bin olan öğrenci sayısının, 30 binin üzerine çıktığını ve bu üniversiteye iki fakülte daha kuracaklarını ifade etti. 

Yıldırım, Tokat'ta yurt kapasitesinin 10 bin civarına yükseldiğini söyledi. Yıldırım, Tokat'ın merkezi ve Almus ilçesine açılacak yurtlarla kapasiteyi 3 bin daha artıracaklarını belirtti. 

Yıldırım, Tokat'ta 14 yeni hastane inşa edildiğini dile getirdi.


Geri Dön