25 / 04 / 2024

BASF, sıfır karbon salınımlı, atıksız kent Masdar'ın yeni tedarikçisi

BASF, sıfır karbon salınımlı, atıksız kent Masdar'ın yeni tedarikçisi

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi yakınlarında inşa edilen, dünyanın ilk sıfır karbon salınımlı, çöp üretmeyen kenti Masdar Şehri (Kaynak Şehir) projesinin "imtiyazlı tedarikçileri" arasında yerini al



Projenin yürütücüsü Masdar (Abu Dabi Gelecek Enerjisi Şirketi) ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan BASF, Masdar City'nin inşasında kullanılacak yapı malzemeleri ve sistem çözümlerini sağlayacak. 22 milyar dolara mal olacak Masdar Şehri tamamlandığında BASF kentte bir de ofis açacak.

Küresel ısınmaya karşı mücadeleye ve kaynakların korunmasına katkı sağlayan pek çok ürün ve sistem geliştiren BASF, Masdar Şehri'nde de binaların ısı izolasyonu için geliştirdiği polisteren ve poliüretan içeren ürünleri kullanacak. Ayrıca BASF, Masdar Şehri için havalandırmaya alternatif olarak faz değiştiren materyallerle imal edilmiş plaster ya da alçı duvar kaplamaları üreterek elektrik ve bakım masraflarını azaltmayı hedefliyor. Bunun yanında çatı kaplamalarında da kızılötesi güneş ışığı radyasyonunu oldukça düşük seviyede çeken ve siyah zeminlerin ısınmasını engelleyen siyah pigmentler kullanılacak. Kentin inşasında kullanılacak olan betonun üretim sürecinde BASF tarafından tedarik edilecek özel beton katkıları sayesinde sera etkisi yapan gaz salınımı yüzde 60 oranında azalacak.
BASF'in Masdar City'nin inşası için önemli bir ortak olduğunu ifade eden Masdar CEO'su Dr. Sultan Al Jaber, işbirliğine yönelik olarak yaptığı yorumda "Masdar City projesinde konusunda en iyi olan şirketler, eğitim enstitüleri ve yatırımcılarla işbirliğini ilke olarak benimsedik. BASF ile işbirliğimizin temelinde de, şirketin kimya alanındaki liderliği yatıyor. Masdar City'nin inşasında çevre dostu ürünler ve sürdürülebilir süreçler kullanma hedefimize, BASF gibi bu konunun uzmanı bir şirketle işbirliği yaparak yaklaştığımıza inanıyoruz" şeklinde konuştu.
BASF'in Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Yöneticisi ve BASF Türk CEO'su Dr. Jürgen Barwich ise işbirliğinden memnuniyetlerinin altını çizerek "Sürdürülebilir yapı teknolojileri alanında geliştirdiği ürünlerle projeye önemli katkılarda bulunacak olan BASF, bu işbirliği ile çevre dostu yapı çözümlerine olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı" dedi.

BASF, Kent Masdar'ın tedarikçileri arasında!

Kimya şirketi BASF, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi yakınlarında inşa edilen, dünyanın ilk sıfır karbon salınımlı, çöp üretmeyen kenti Masdar Şehri (Kaynak Şehir) projesinin "imtiyazlı tedarikçileri" arasında yerini aldı

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, projenin yürütücüsü Masdar (Abu Dabi Gelecek Enerjisi Şirketi) ile stratejik ortaklık anlaşması imzalayan BASF, Masdar şehrinin inşasında kullanılacak yapı malzemeleri ve sistem çözümlerini sağlayacak. 22 milyar dolara mal olacak Masdar şehri tamamlandığında BASF, kentte bir de ofis açacak. Küresel ısınmaya karşı mücadeleye ve kaynakların korunmasına katkı sağlayan pek çok ürün ve sistem geliştiren BASF, Masdar şehrinde de binaların ısı izolasyonu için geliştirdiği polisteren ve poliüretan içeren ürünleri kullanacak.

Ayrıca BASF, Masdar şehri için havalandırmaya alternatif olarak faz değiştiren materyallerle imal edilmiş plaster ya da alçı duvar kaplamaları üreterek elektrik ve bakım masraflarını azaltmayı hedefliyor. Bunun yanında çatı kaplamalarında da kızılötesi güneş ışığı radyasyonunu oldukça düşük seviyede çeken ve siyah zeminlerin ısınmasını engelleyen siyah pigmentler kullanılacak. Kentin inşasında kullanılacak olan betonun üretim sürecinde BASF tarafından tedarik edilecek özel beton katkıları sayesinde sera etkisi yapan gaz salınımı yüzde 60 oranında azalacak.

Masdar Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Sultan Al Jaber, BASF'ın Masdar şehrinin inşası için önemli bir ortak olduğunu belirterek, "Masdar şehri projesinde konusunda en iyi olan şirketler, eğitim enstitüleri ve yatırımcılarla işbirliğini ilke olarak benimsedik. BASF ile işbirliğimizin temelinde de, şirketin kimya alanındaki liderliği yatıyor. Masdar şehrinin inşasında çevre dostu ürünler ve sürdürülebilir süreçler kullanma hedefimize, BASF gibi bu konunun uzmanı bir şirketle işbirliği yaparak yaklaştığımıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

BASF Türkiye, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Yöneticisi ve BASF Türk CEO'su Dr. Jürgen Barwich ise işbirliğinden memnuniyetlerinin altını çizerek, "Sürdürülebilir yapı teknolojileri alanında geliştirdiği ürünlerle projeye önemli katkılarda bulunacak olan BASF, bu işbirliği ile çevre dostu yapı çözümlerine olan bağlılığını bir kez daha kanıtladı" dedi.
AA


Geri Dön