26 / 04 / 2024

Başiskele Sanayi Sitesi'ndeki 70 işyeri 2017'de tamamlanacak!

Başiskele Sanayi Sitesi'ndeki 70 işyeri 2017'de tamamlanacak!

Başiskele Sanayi Sitesi'nin içinde yer alan 70 adet işyerinin yapımı önümüzdeki yılda tamamlanacak. İşyerlerinde parçacı, nalbur, lokanta ve banka gibi bölümler yer alacak.



Başiskele Sanayi Sitesi toplam 185 dönüm arazi üzerinde mevcut 34 blok ve 350 işyerinden oluşuyor. Önümüzdeki yıl da yapımı tamamlanacak olan 70 adet işyerinde de parçacı, nalbur, lokanta ve banka gibi bölümler yer alacak. Böyle devasa bir sanayi sitesinin de birçok sorunlarının olması normal. Sorunların en başında yol geliyor. Şu anda yolun yapımına başlanmış ve çok kısa süre için de bitecek. Bir başka sorun ticari işyerlerinin daha yapılmaması. Mesela bir banka bile yok. Toplu taşıma olmayışı da ayrıca bir sorun.

 

HAYAL BİLE EDEMİYORUZ

Bize göre Başiskele Sanayi Sitesi’nin ciddi bir iş hacmi oluşmuş. Geçen sene de siteyi ziyaret etmiştik, şimdi çok daha farklı karşımıza çıktı. Üretim yapan birçok firma çalışıyor. Geçen seneden eser kalmamış. Gerçi hala kiralık işyerleri oldukça fazla ama satılık çok fazla dükkan olmayışı dikkatimiz çekti. Gördüğümüz o ki, bir sene sonra, belki de Başiskele Sanayi Sitesi konum ve durumuyla Türkiye’deki ilk üç sanayi sitesinin içine girecek gibi duruyor. Yapılanlar ve yapılmak istenenler tamamlanırsa, bir sene sonra durumunu hayal bile edemiyoruz.

 

GÖZÜNÜZ KAPALI ALIN

Şunu açık ve seçik söyleyebilirim ki, ben sanayi sitesinden işyeri satın almak istesem, bu fiyatlara gözüm kapalı Başiskele Sanayi Sitesi’nden işyeri alırdım. Veya bu bölgede iş yapacaksam, kiralardım. Bunu kolay kolay söylemeyiz ama gördüğümüz önümüzdeki süreçte farklı ama çok farklı bir Başiskele Sanayi Sitesi çıkacak. Örneğin şu anda 84 m2 + 63 m2 idari bölüm, 63 m2 sundurmasıyla toplam 182 m2 bir işyeri 300 bin TL civarında. Ucuz değil ama şimdilik. Bir sene sonra bu işyeri ne kadar olur hep beraber görürüz!


Bizim Kocaeli


Geri Dön