19 / 04 / 2024

Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

 Basmane Polis Merkezi restore edilecek!

İzmir'de, Konak Meydanı'ndan başlayıp Basmane'ye kadar uzanan Anafartalar Caddesi'nin üzerindeki üç polis merkezinden biri kapandı, diğerinin yeri değişti, Basmane Polis Merkezi ise restorasyon çalışmaları sebebiyle boşaltıldı.




Kentin en yoğun bölgesinde bulunan tarihi Anafartalar Caddesi üzerindeki Anafartalar Polis Merkezi'nin tarihi binası, yıllar önce boşaltıldı, burası Polis Anı Evi oldu. Polis Merkezi ise yakındaki başka bir binaya taşındı. Bunun ardından yine aynı cadde üzerinde, başka bir noktadaki tarihi yapıda hizmet veren Kemeraltı Polis Merkezi, fiziki yetersizlik gerekçesiyle kapatıldı. Son olarak da kısa süre önce, restorasyon ve tadilat yapılacağı için, caddedin diğer ucunda bulunan Basmane Polis Merkezi de başka bir yerde hizmet vermeye başladı. Tarihi binadaki polis merkezinin önündeki kulübede sadece nöbetçi polis memuru kaldı.


Semt sakinleri, restorasyon yapılacağı için boşaltılan Basmane Polis Merkezi'nin bölge halkının sigortası ve güvencesi olduğunu belirterek, "En kısa zamanda restorasyonun bitirilmesini bekliyoruz. Fakat bu süre içinde cadde üzerinde boş bir binada polis merkezi faaliyetini sürdürebilirdi. Basmane semti göçlerin yoğun olduğu, insan kaçakçılığının yaşandığı bir yer. Karakol en büyük güvencemizdi" dedi.



Yeni Asır


Geri Dön