24 / 04 / 2024

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Basuki Hadimuljono: Türk şirketleri Endonezya’yı üs olarak kullanabilir!

Endonezya Bayındırlık ve İskan Bakanı Basuki Hadimuljono, Türkiye’den yapılacak yatırımları teşvik edeceğini vurgulayarak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı üs olarak kullanabilir" diye konuştu.



Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla gerçekleşen Türkiye-Endonezya Müteahhitlik Sektörü Sanal İş Forumu’nda konuşma yapan Hadimuljono, Türkiye’yi Endonezya’nın kalkınmasında ve projelerinde bulunması konusunda davet ettiklerini belirterek, iki ülke arasında şirketler arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Hadimuljono, Türk firmalarını farklı alanlardaki projelerde iş birlikleri için teşvik edeceğine vurgu yaparak, "Türk şirketleri, Asya pazarına girmek için Endonezya’yı bir üs olarak kullanabilir ve bu sizin daha fazla göz önünde olmanızı sağlayabilir" diye konuştu.

Devlet Başkanı Joko Widodo’nun tüm bakanlıklara yönelik yabancı yatırımlara ilişkin düzenlemelerde kolaylık ve esneklik yapılması talimatını anımsatanHadimuljono, Türkiye’nin farklı sektörler için de bu durumdan faydalanılabileceğini dile getirdi. 

Hadimuljono ayrıca, Sumatra Adası’nda gelecek 5 yıl içinde bitmesi hedeflenen "Trans Sumatra" gibi otoyol çalışmalarını da mevcut fırsatlar olarak sunduklarınıkaydetti. 

Ülkesinde devam eden ve planlanan çeşitli çalışmalara da değinen Hadimuljono, en batıdaki Açe eyaletinden doğudaki Papua eyaletine kadar köprü, otoyol ve baraj gibi altyapı projelerine ilişkin bilgi verdi.

Türk müteahhitler 127 ülkede 400 milyar dolarlık proje üstlendi!


Geri Dön