25 / 04 / 2024

Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli atıldı!

Tekirdağ'ın temiz denize kavuşması amacıyla yürütülen en büyük projelerden biri olan Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin temeli düzenlenen törenle atıldı.



Geçtiğimiz dönem başlatılan ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin de ısrarla üzerinde durduğu Atık Su Arıtma Tesisi'nin temel atma töreninde konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ'ın en büyük projelerinden birini hayata geçirme adına büyük bir adım attıklarını belirterek, "Bugün burada Tekirdağ için büyük önem taşıyan Batı Atık Su Arıtma Tesisi'nin açılışı için toplanmış bulunuyoruz. 


Tekirdağ'da artık nihayet bir arıtma tesisine kavuşacak. Çocuklarımızın yüzebildiği, sağlıklı bir şekilde balık yiyebildiğimiz bir denize bu sayede kavuşacağız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Tekirdağ için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. 


Büyükşehir ne yapıyor diye soranlara açılışlara temel atmalarla en güzel cevabı veriyoruz ancak asıl cevabı 2016-2017-2018 yıllarında yapacağımız çalışmalarla vereceğiz. 


Bu projenin hayata geçmesinde, geçtiğimiz dönem projeyi başlatan ve finansmanının sağlanmasında büyük emek harcayan Adem Dalgıç ve ekibine teşekkür ediyorum, "dedi. 


TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa da projenin detayları hakkında bilgi verdiği konuşmasında, "Toplam inşaat alanı 82.879 m2'dir. Hafriyat çalışmalarında toplam 897.500 m3 (51.000) kamyon hafriyat gerçekleştirilmiştir. 31.242.000 bedel ile ihale edilmiştir. Batı Atık Su Arıtma Tesisi ilk etapta 243.000 kişilik nüfusa hizmet edecek, nüfusun artması durumunda ikinci kadem yapıların inşaası ile 365.000 kişiye hizmet edecek kapasiteye ulaşacaktır. Batı Atık Su Arıtma Tesisi ilk kademede günde 40.440 m3, ikinci kadem yapılar ile de 60.600 m3 suyu arıtacak kapasiteye ulaşacaktır, "dedi. 


Habertrak Gazetesi


Geri Dön