26 / 04 / 2024

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri boşaltılabilecek!

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimleri boşaltılabilecek!

Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve yeni siyasetçi Benny Gantz, 2005 yılında işgal altında bulunan Gazze Şeridi'ndeki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinin boşaltılmasını savundu.



Eski İsrail Genelkurmay Başkanı ve yeni siyasetçi Benny Gantz, İsrail siyasetine dair değerlendirmelerde bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Gantz, "Her şeyden önce İsrail'in güvenliğinin sağlanması gerekiyor. Başbakan Netanyahu ve ben 2009 yılında yaptığımız konuşmada, 'Hiç kimseyi kontrol etmek gibi bir hedefimiz yok.' demiştik. Başkalarını kontrol etmeyeceğimiz bir yol bulmamız gerekiyor" diye konuştu.

Batı Şeria daki Yahudi yerleşim birimleri boşaltılabilecek!

2005 yılıda Gazze Şeridi'nde bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin boşaltılmasından dolayı üzüntü duyup duymadığına yönelik soru sorulan Gantz, şu cevabı verdi: "Oradaki yerleşimcilere acı verse de bu İsrail hükümetinin aldığı karar doğrultusunda İsrail ordusunun yerine getirdiği yasal bir adımdı. Bundan ders çıkarmalı ve başka bölgelere de uygulamalıyız."

Benny Gantz, Gazze'deki Yahudi yerleşim yerlerinin boşaltılmasından ders çıkarılıp başka yerlere de uygulanması gerektiği mesajını verdi. 


Geri Dön