26 / 04 / 2024

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Batman Çamlıtepe'de DDY rayları ve sulama kanalı ulaşımı zorlaştırıyor!

Çamlıtepe mahallesi, DDY rayları ile DSİ sulama kanalları arasına sıkışan tek semt. Ulaşımın kolaylaştırılmasını isteyen semt sakinleri; “Etrafımızda raylar ile sulama kanalı var. Kanal ile raylara geçit istiyoruz” dediler.



DÖRT BİR YANIMIZ ÇEVRİLİ”

Batman’ın yeni semtlerinden Çamlıtepe’nin dört bir yanının DDY rayları ile sulama kanalı ile çevrili olması, mahalle sakinlerinin ulaşımını zorlaştırıyor. Ulaşımın kolaylaştırılmasına yönelik geçit talebinde bulunan Çamlıtepeliler, şunları söylediler; “Semtimiz yeni ama sorunlarımız da az değil. Bir anda gelişen semtimizde, ciddi sorunlardan biri de ulaşımdır. Etrafımız raylar ile sulama kanalıyla çevrili. Görünmez kazalarla karşılaşmamak için rayları kullanmıyoruz. Ancak okula gitmek zorunda kalan çocuklarımız, yine de raylar üzerinde eğitim yuvalarının yolunu tutuyor.”

“GEÇİT SAYISI ARTIRILMALI”

Daha önce sorunlarını Belediye yöneticileriyle paylaştıklarını ifade eden bazı semt sakinleri, sözlerini şöyle sürdürdüler; “Koca kanal üzerinde tek bir köprü var. Yaşar Kemal orman parkı bitişiğinde yeni bir yol çalışması planlayan Belediye’nin bu çalışmayı durdurması sevincimizi kursağımızda bıraktı. Tilmerç’teki DSİ kanal üzerindeki geçidin genişletilmesi yine semtimize çare değil. Mahallemizi şehirle birleştirecek bir geçit yada köprü istiyoruz. Belediye yetkilileri talebimize sıcak bakmıştı. Özellikle Yaşar Kemal orman parkı bitişiğindeki güzergahın trafiğe açılmasını bekliyoruz.”



Batman Çağdaş


Geri Dön