27 / 04 / 2024

Batman köy ve tarla görünüyor!

Batman köy ve tarla görünüyor!

Batman'ın sayısallaşma oranının düşük olduğunu belirten Harita Topografı uzmanları ve emlakçılar, bu yüzden kent merkezindeki çoğu parsellerin (sınırların) grafik olduğundan ölçülemediğini belirttiler.



Uzmanlar, sayısallaşma olmadığı ve parsellerin ölçülemediğinden dolayı Batman'ın tarla ve köy konumunda göründüğünü vurgulayarak, bunun sıkıntılara neden olduğunu ifade ettiler. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Batmanlı Harita Topografı uzmanları ve emlakçılar, yaşadıkları sıkıntıları anlattı. 


"RESMİYETTE PARSELLERİN ÖLÇÜMÜ YAPILAMIYOR"


HARİTA Topografı Veysi Söğüt, konu hakkında değerlendirmede bulunarak, "Batmarida sayısallaştırmamn oranı düşük olduğu için çoğu parseller grafiktir. Grafik olduğundan dolayı parseller ölçülemiyor. Sınırlar yüzünden kavgalara, hata ölüm ve yaralanmalara neden oluyor. Hisseli satışlar da sıkıntılar olduğundan tapu devirleri olmuyor. Batman hala tarla ve köy konumunda görünüyor. 

Batman merkezinin yarısının sayısallaştırma olmaması büyük mağduriyettir. Resmiyette parsellerin ölçümü yapılamıyor. Parsel sınırları belli değil ve buda çarpık kentleşmeyi beraberinde getiriyor." dedi. 


"SAYISALLAŞTIRMA OLMADIĞINDAN HALK ARSASINI VEYA EVİNİ GERÇEK DEĞERİYLE SATAMIYORLAR" 


SAYISALLAŞTIRMA olmadığından Batman Belediyesinin hisseli satışlara izin verilmediğini söyleyen Söğüt, "imar Planı içinde olup Tapu Kadastro Müdürlüğü (TKM) hisseli için gönderdiği tapu devirlerine belediye olumsuz yazıyla cevap veriyor. Sayısallaştırma veya 18. Madde uygulamaları için belediye ihaleye açmıyor. Komşu ve akrabalar arastnda sınırlar yüzünden sürekli yaralamalı ve ölümlü kavgalarla sonuçlanıyor. 

Sayısallaştırmamn TKM ve Belediyenin 18. Madde uygulamaları yapmadığı için vatandaşlar arsasını veya evini gerçek değeriyle satamıyorlar. Sayısallaştırma zamanında yapılmadığı içinde parsellerin koymasıyla sonradan da sıkıntılar çıkıyor. Kentleşme olduğu için sayısallaştırmaların olduğu yerlerde dâhil sayısallaştırmadaki kaymaların belediye tarafından 18. Madde yapılmadan çözülemez." ifadelerini kulandı. 


Beşiri Gazetesi


Geri Dön