28 / 03 / 2024

Batman'daki 1472 konutlarının satış şartnamesi hakkında uyarı yapıldı!

Batman'daki 1472 konutlarının satış şartnamesi hakkında uyarı yapıldı!

Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen, önümüzdeki ayın sonunda 1472 konutun anahtar tesliminin yapılacağına dikkat çekti ve ekledi; “Konutların satış şartnamesinde devir yasağı var. Kimse adına olan konutu devredemez.” dedi.



ALICI DEVİRLİ EV İSTİYOR AMA

TOKİ tarafından kura ile satılan evler, piyasaya hareketlilik getirirken, bazı konut sahiplerinin evlerini başkasına devredemeyeceğini anımsatan Batman Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmen; “TOKİ ile yapılan sözleşme gereği konutlarda devir yasağı var. Bazı konut sahipleri, bu yasağın farkında değil. Evi alan kişi ödemelerde muhataptır. Üyelerimizi sık sık bu konuda uyarıyoruz ama Derneğimizden habersiz konutlarını başkasına devretmek isteyenlere de ‘dikkat’ ikazında bulunuyoruz” dedi. 


DEVİRLİ SATIŞA DİKKAT

TOKİ’nin konutlarında noterden yapılan satış vaadinin sözleşme olduğunu belirten Başkan Ekmen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Konutların gerçek sahibine ulaşılması için TOKİ, sözleşme şartı getirdi. Bazı durumlarda sözleşmeyi bozan nedenler ortaya çıkıyor. TOKİ, sözleşmeyi bozacak nedenlerin ortadan kaldırılması için konut sahiplerine tebliğat ve ihtar da gönderecek. Sözleşme şartları yerine getirilmezse yasal süreçte başlatılacak. TOKİ’nin amacı konut satışında ikinci elin oluşmasını önlemektir.”


Batman Çağdaş


Geri Dön