23 / 04 / 2024

Battal İlgezdi'nin 2 yıl hapsi isteniyor!

Battal İlgezdi'nin 2 yıl hapsi isteniyor!

İçişleri Bakanlığı'nın kararı ile Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi'nin "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanması devam ediyor. 



İçişleri Bakanlığınca Ataşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Battal İlgezdi'nin, imar mevzuatına aykırı inşa edilen yapılara ilişkin yıkım kararlarını uygulamadığı iddiasıyla "görevi kötüye kullanma" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılama davası sürüyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Battal İlgezdi katımazken avukatı İnan Bektaş hazır bulundu.

Mahkemeye söz konusu bilgi ve belgeler sunulduğunda dava dosyasının resen seçilecek mimar, inşaat mühendisi ve şehir plancısından oluşan üçlü bilirkişiye verilerek rapor düzenlenmesinin istenmesini kararlaştıran mahkeme hakimi, duruşmayı erteledi.

İddianamede, şikayete konu iddianın Küçükbakkalköy Mahallesi 237 pafta, 2015 ada, 1-12 parseller üzerine imar mevzuatına aykırı olarak yapı inşasına, taşınmazların imar planında ticaret alanında kalan kısmına özel sağlık tesisi inşa edilmesine, yine taşınmazların imar planında konut alanında kalan kısımlarına da iş merkezi yapılmasına göz yumduğu ve yıkım kararını uygulamadığı şeklinde olduğu bilgilerine yer verildi. 


Geri Dön