26 / 04 / 2024

Baumit Türkiye, ikinci tesisini kurmaya hazırlanıyor!

Baumit Türkiye, ikinci tesisini kurmaya hazırlanıyor!

Baumit Türkiye Genel Müdürü Atalay Özdayı, "Plan çerçevesinde, hedeflerimize ulaştığımız ve sektör beklediğimiz yönde büyüdüğü sürece Türkiye'de ikinci tesisimizi açmayı hedefliyoruz" dedi.



Yalıtım sektörünün çok uluslu markalarından Baumit, Türkiye'de orta vadede yeni bir tesis yatırımı hedefliyor. Baumit Türkiye'nin Gebze fabrikasında 2014 yılında boya ürünleri imalatı için yatırım yaptığını belirten Genel Müdür Atalay Özdayı, "2014'e kadar dış cephe boyalarını merkez fabrikadan ithal ediyorduk. Boya üretimi için alt yapıyı tamamlayarak, Gebze'deki tesiste üretmeye başladık" dedi. Orta vadeli bir yatırım planı belirlediklerinin altını çizen Özdayı, "Plan çerçevesinde, hedeflerimize ulaştığımız ve sektör beklediğimiz yönde büyüdüğü sürece Türkiye'de ikinci tesisimizi açmayı hedefliyoruz" bilgisini verdi. 


Profesyonellerden son tüketiciye kadar yalıtım konusunda bilgi sahibi olmak isteyen herkese eğitim vermek amacıyla, bu yıl Baumit Akademi'yi kurduklarını vurgulayan Atalay Özdayı, "Akademiz, bizim açımızdan bu yılki en önemli yatırımımız. 


Yeni ofis binasında mart ayında faaliyete geçen akademide son sistemler, teknik bilgiler hakkındabilgi aktarılıyor" dedi. Özdayı, Baumit Akademi'de uygulamacılar için ürünler ve uygulama teknikleri, son tüketiciler için de ısı yalıtım sistemleri, yalıtım ile ilgili doğrular ve yanlışlar hakkında eğitimler ve toplantılar düzenlediklerini açıkladı. Üniversitelerle de işbirliği yaptıklarını söyleyen Özdayı, "Mimarlık ve inşaat fakültesi öğrencilerinin de eğitimlerine, bilgi ve deneyimlerimizden yola çıkarak katkı sağlamayı amaçlıyoruz" diye konuştu. 


Geniş bir ürün yelpazesiyle pazarda yer aldıklarını ifade eden Atalay Özdayı, "Ürün gamında dış cephe ısı yalıtım sistemlerinin yanı sıra cephe kaplamaları ve boyaları, sıvalar, şap ürünleri, karo yapıştırıcıları, derz dolgular, hazır beton ve örgü harçları bulunuyor" dedi. 2015 yılının genel anlamda olumsuz geçtiğini söyleyen Özdayı, buna rağmen firmalarının 2015 yılı hedeflerine ulaştığını ve tüm ürün gruplarında hem tonaj hem de ciroda çift haneli büyüdüğünü belirtti. Bu yılın da firmaları için olumlu geçtiğini ifade eden Özdayı, yılın ilk yarısında büyümenin sürdürdüğünü kaydetti. Özdayı, "Buyıl için belirlediğimiz hedeflerin biraz üstünde bir performansla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Projelere ve satış kanalımızdan gelen taleplere baktığımızda yılın ilk yarısında hedeflerimizin tamamını gerçekleştirdiğimizi söyleyebiliriz" açıklamasını yaptı. Bu yılın ikinci yarısında 2017'nin bütçesi üzerinde çalışmaya başlayacaklarını ileten Özdayı, önceliklerinin bu yıl sonu için belirledikleri hedefi yakalamak olacağını sözlerine ekledi. 


Baumit'in ana faaliyet konusunun, dış cephe ısı yalıtım sistemleri olduğunu aktaran Atalay Özdayı, her yıl Baumit'in faaliyet gösterdiği ülkelerde yaklaşık 40 milyon metrekare mantolama sistem satışı yaptığını vurguladı. Türkiye'de de mantolama konusunda kayda değer çalışmalar yaptıklarını belirten Özdayı, "Hem projelerde hem de renovasyon pazarında müşterilerimizin ve iş ortaklarımızın ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunuyoruz. Bunun için de hem ürünlerimizi geliştiriyoruz hem de hizmet konusunda iyileştirmeler yapıyoruz" dedi. 


Baumit'in, merkezi Avusturya Wopfing'de bulunan Sehmid Industrie Holding bünyesinde faaliyet gösterdiğini aktarafı Atalay Özdayı, "Baumit bugün itibarıyla 40 fabrikada 6.5 milyon ton kapasite ile üretim yapıyor. Türkiye'de ise 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren Baumit, Gebze üretim tesisinde yıllık 300 bin ton üretim kapasitesine sahip" bilgisini verdi. Firmanın bugün itibarıyla 31 ülkede faaliyet gösterdiğini bildiren Özdayı, şunları söyledi: "Her ülkedeki Baumit yapılanması kendi pazarına odaklanıyor. Baumit Türkiye de iç pazarda faaliyet gösteriyor. Bugün itibarıyla Marmara Bölgesi ve Ankara'da faaliyet gösteriyoruz. Toplamda üç ayrı bölgemiz var. Hali hazırda belli miktarda ihracat yapsak da önceliğimiz iç pazarda büyümek." 



Dünya


Geri Dön