18 / 04 / 2024

Bayrampaşa artık cezaeviyle değil marka projelerle anılıyor!

Bayrampaşa artık cezaeviyle değil marka projelerle anılıyor!

Bayrampaşa’ nın çehresinin değişmesinde büyük bir rol oynayan Belediye Başkanı Atila Aydıner marka kent imajını güçlendirdiklerini ifade ederek “Artık İstanbul’ un kalbi Bayrampaşa’ da atıyor’’ dedi...




Yıllarca cezaevi gibi soğuk bir imajla anılan Bayrampaşa artık 5 yıldızlı otelleri, Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezleri, devasa akvaryumu, buz müzesiyle turistik bir ilçeye dönüştü. Dev kentsel dönüşüm projeleriyle çehresi tamamen değişen Bayrampaşa, eski cezaevi arazisinde yükselecek projeyle modern görünümünü pekiştirecek. Otoban üzerine yapılacak kent meydanı Türkiye’de bir ilk olacak. Bayrampaşa Belediye Başkanı Aydıner, modern bir dönüşüm geçiren ilçenin metro ağlarıyla örüldüğünü, ulaşım akslarının tam ortasında yer aldığını, İstanbul’un kalbi konumuna geldiğini ifade etti. “İlçe olarak Türkiye’de ilkleri gerçekleştirmeyi seviyoruz” diyen Aydıner, şöyle devam etti: “Kentsel dönüşümde de bu böyle oldu. Ada bazlı kentsel dönüşümü, sanayide kentsel dönüşümü ilk defa Bayrampaşa’da başlattık. Şimdi de uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir projeyi hayata geçirmek üzereyiz. Eski cezaevi alanını kentsel dönüşüm olarak değerlendireceğiz. Bu arazide 2 bin 200 konut yapılacak. 


İlçemizde depreme dayanıksız evlerde oturan vatandaşlarımız ceplerinden tek kuruş çıkarmadan eksperlerin kararları doğrultusunda yeni, güvenli ve huzurlu bu evlerine taşınacaklar. Bunun yanında Vatan Mahallesi'nin tamamını da kentsel dönüşüm kapsamına aldık.” 


BALKANLAR'IN BAŞKENTİ


Bayrampaşa nüfusunun yarısına yakını Balkan göçmeni.. tam dokuz yıldır çeşitli ödüller alan sosyal ve kültürel anlamda çok önemli bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Balkan topraklarının başkenti Bayrampaşa diyebiliriz. Bunun yanında 3 yıldır ‘7 iklim 7 renk’’ adını verdiğimiz etkinliğimizde Türkiye genelinde  bölgeleri ve milyonları temsil eden federasyonları ve dernekleri bir arada toplayarak müthiş bir projeye imza atıyoruz. 


OTOBAN ÜSTÜNE KENT MEYDANI


Eski cezaevi arazisinde uygulanacak projeyle bağlantılı olarak Türkiye’de benzeri olmayan bir projeye imza atılacak. Arazinin yanından geçen TEM Bağlantı Yolu’nun 270 metrelik kısmının üzeri kapatılıp 8 bin 400 m2’lik bir meydan kazandırılacak. Dinlenme yerleri, kafeleriyle bu meydan Bayrampaşa’nın marka değerine değer katacak. 


BAŞBAKAN'LA HEM YOL HEM ROL ARKADAŞI


Aslen Rizeli olan Atila Aydıner 1948’de İstanbul Fatih’te doğdu. Pertevniyal Lisesi ve Eczacılık Yüksek Okulu’nu bitirdi. 1969’da Milli Nizam Partisi Gençlik Kolları’nda siyasete adımını attı. 1973’te MSP Beyoğlu Gençlik Teşkilatı’na Başbakan Tayyip Erdoğan’la birlikte kaydoldu. Gençlik yıllarında  gerek özel, gerekse de siyasi yaşamı hep Erdoğan’la birlikte oldu. Erdoğan’la birlikte ‘Maskomyah’ adlı tiyatro eserini sahnelediler ve Türkiye’nin dört bir yerinde oynadılar. 1980’de kendi eczanesini kuran Aydıner yıllarca İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği yaptı.  2001 yılında AK Parti Bayrampaşa kurucu ilçe başkanı oldu.  2009’da Büyükşehir ve Bayrampasa Belediye Meclis üyeliğine seçildi.  Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin  2011’de milletvekili seçilmesi üzerine 16 Mart 2011 tarihinde Bayrampaşa Belediye Meclisi’nin oylarıyla  Bayrampaşa Belediye Başkanlığına seçildi. 


YERALTI OTOPARKLARIYLA TRAFİĞE ÇÖZÜM


Başkan Aydıner, bugüne kadar binlerce araçlık yer altı otoparkları inşa ettiklerini, yeni dönemde de 25 bin araçlık otopark yapmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca kavşak ve yol düzenlemeleriyle Bayrampaşa’nın trafiği nefes almış olacak. Kariyer merkezimiz sayesinde 6 bine yakın vatandaşı iş sahibi yaptık. ’1000 kadına 1000 iş’’ projemiz sayesinde Bayrampaşalı hanımlarımızı önce meslek, ardından iş sahibi yapıyoruz. Down sendromlu kardeşlerimiz için müthiş bir okul yapımına başladık.   



Akşam


Geri Dön