25 / 04 / 2024

Belgesi olmayan emlak danışmanı kalmayacak!

Belgesi olmayan emlak danışmanı kalmayacak!

Emlakjet, tüm emlak danışmanlarının alması gereken Mesleki Yeterlilik Belgesi için sınav ücretini ödüyor.



Emlakjet, son dönemde gündeme gelen Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’ne göre tüm emlak danışmanlarının alması gereken ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ alım sürecinde üyelerinin yanında bulunuyor. Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği’nin yürürlüğe girmesiyle beraber sektörde aktif olarak role sahip olan tüm emlak danışmanlarının 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi alması gerekiyor. 

Emlak Danışmanı veya Sorumlu Emlak Danışmanı Belgesi almak isteyen emlak danışmanlarının teorik ve performans sınavlarından başarılı olması gerekiyor. Emlakjet, Mesleki Yeterlilik Yeterlilik Sınavı’nı düzenlemede yetkilendirilen SC Belgelendirme ile iş birliği yaparak hem üyelerinin hem de sektörün kazanmasına katkı sağlıyor. Kullanıcılar Mesleki Yeterlilik Belgesi eğitimini belli ücretsiz alabiliyor. Emlak ofislerinde çalışan kişiler için ‘Emlak Danışmanı Seviye 4’, ofis ve firma sahibi olan kişiler için ise ‘Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5’ Mesleki Yeterlilik Belgesi sınav ücretleri de üyelik paketleri kapsamında Emlakjet tarafından karşılanıyor.

‘’Mesleki Yeterlilik Belgesi Emlak Sektörü İçin Oldukça Önemli’’

Mesleki Yeterlilik Belgesi Eğitimi hakkında açıklamalarda bulunan Emlakjet Ceo’su Tolga İdikat, ‘'Emlakjet olarak sektöre yenilik katarak sektörü daha ileriye taşımak öncelikli hedefimiz. Gayrimenkul danışmanlığının profesyonel bir meslek olma yolundaki ilerleyişinden çok memnunuz. Çünkü günümüzde konut satın almak isteyen kişiler profesyonel kişilerle çalışmak istiyor. 5 Haziran 2018 tarihiyle başlayan ve emlak sektörü için zorunluluk haline gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne (MYK), 31 Ağustos 2020 tarihine kadar sahip olmayan emlakçılar, bu belge olmadan emlak sektöründe çalışamayacak. Biz de bu amaç doğrultusunda öncülük ederek üyelerimizin MYK Belgesi almasına destek oluyoruz. Emlakjet olarak hem sınava hazırlık hem de sınav ile ilgili olarak üyelerimizin yanındayız.’’

‘’Emlakjet Premium Kampanyası Dahilinde Mesleki Yeterlilik Belgesi Seviye 4 ve Seviye 5 Belgesi Veriliyor’’

5 Haziran 2018 tarihiyle başlayan ve emlak sektörü için zorunlu olarak kabul edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi’ne 31 Ağustos 2020 tarihine kadar sahip olmayan emlakçılar, emlak sektöründe faaliyette bulunamayacak. Emlakçıları da yakından ilgilendiren bu zorunlulukla beraber belirli bir ücret karşılığında Emlakjet tarafından veriliyor. Emlak ofislerinde çalışan kişiler için ‘Emlak Danışmanı Seviye 4’, ofis, firma sahibi olan kişiler için ise ‘Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5’ mesleki yeterlilik belgeleri de Emlakjet tarafından karşılanıyor. Emlak ofislerinin faaliyetlerini sürdürebilmeleri için Ticaret İl Müdürlüklerinden almaları gereken bu ‘Yetki Belgesi’ e devlet üzerinde de görünecek olup bu belge için ise ön şart olarak Mesleki Yeterlilik Belgesi alınma şartı bulunuyor. 


Geri Dön