29 / 03 / 2024

Berat Albayrak: Endekslerdeki yükseliş bugünün dünden daha pozitif olduğunun göstergesidir!

Berat Albayrak: Endekslerdeki yükseliş bugünün dünden daha pozitif olduğunun göstergesidir!

İmalat PMI verilerini değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir" ifadelerini kullandı.



Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, İmalat Satın Alma Yöneticileri Endeksi'ndeki (PMI) toparlanmanın hedeflere  doğru daha güçlü adımlar atılmasına olanak sağladığını belirtti.

Albayrak, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat PMI verilerini değerlendirdi. 

Sputniknews'de yer alan habere göre; endeksteki yükselişe dikkati çeken Albayrak, "Güven endekslerinden sonra PMI'daki toparlanma, hedeflerimize doğru daha güçlü adımlar atmamıza olanak sağlıyor. Reel kesim, tüketici ve ekonomi güven endeksindeki yükseliş bugünün dünden, haziranın mayıstan daha pozitif olduğunun göstergesidir" dedi.

Berat Albayrak: Endekslerdeki yükseliş bugünün dünden daha pozitif olduğunun göstergesidir!

Albayrak'ın paylaşımında yer verdiği videoda da Türkiye'nin ekonomisine güvenin arttığına işaret edilerek, nisanda 33.4, mayısta 40.9 olan PMI Endeksi'nin haziranda 53.9'a yükseldiği belirtildi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön