23 / 04 / 2024

Berat Albayrak: Kredi faizleri Aralık'ta daha da düşecek!

Berat Albayrak: Kredi faizleri Aralık'ta daha da düşecek!

22. International Business Forum'da konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Kredi faizleri yüzde 25'lerin altına inmeye başladı, aralık ayında daha da düşecek." dedi...



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 22. International Business Forum'da (IBF) konuşma yaptı. 

Anadolu Ajansı'da yer alan habere göre Bakan Albayrak, "Ekim ayında cari fazla vereceğimizi birçok ortamda ifade ettik. Belki tüm zamanların rekorunu kıracak bir rakam çıkabilir." dedi.

Enflasyonla mücadele konusundaki çalışmaların sürdüğüne işaret eden Albayrak, şöyle konuştu: "Enflasyonla mücadele noktasında gıda enflasyonunda çok stratejik bir yol haritası hazırlıyoruz. Kasım ve aralık ayı rakamlarında ciddi bir iyileşme ile enflasyon hedeflerimize çok yakın bir netice yakalayacağız."

Albayrak, kredi faiz oranlarında son dönemde yaşanan düşüşlere değinerek, "Kredi faizleri yüzde 40'lar, 45'ler, 50'lerin konuşulduğu bir ortamda bugün, ben gün gün BDDK'dan takip ediyorum. Kredi faizleri yüzde 30'un altına, yüzde 25'lere, yüzde 25'lerin altına inmeye başladı. Bu yüzde 25'lere ve altına doğru başlayan süreç, bu trend aralık ayında daha da düşecek inşallah." dedi.
 


Geri Dön