25 / 04 / 2024

Bergama, TAV İzmir havalimanında yıl boyunca tanıtılacak!

Bergama, TAV İzmir havalimanında yıl boyunca tanıtılacak!

İZKA kalkınma kurulu toplantısında AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent Tercan 'ın önerisi ile Bergama 'nın UNESCO Dünya mirası listesine girmesi TAV İzmir havalimanında tanıtılacak.



Toplantıda, İZKA Kalkınma Kurulu Üyesi, ETİK Başkan Vekili, Destinasyon  İzmir  Başkanı, AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Bülent TERCAN, Bergama'nın yıl boyunca tanıtılmasını önerdi. Bergama'nın Dünya Miras listesine girmesi, İzmir'in dünyada kültür ve tarih turizminde hak ettiği yere getirmek için çok önemli bir kazanımdır, diyen Bülent TERCAN; "İzmir artık yeni bir turizm hamlesi yapmak zorundadır. İzmir, Tarih ve kültür turizminde atağa geçmelidir. Tarih ve Kültür turizminde özellikle Ege ve İzmir Şehri çok büyük hazinelere sahiptir.İzmir şehrinin dünyanın yıldızı olmaması için hiç bir sebep yoktur. 

Efes Antik Kentini, Agorayı, Tarihi Kemeraltı Çarşısını ve UNESCO Dünya Mirası listesine giren Bergama'yı, turizmciler olarak biz buna Altın Üçgen diyoruz. Altın Üçgeni bıkmadan usanmadan tanıtmak zorundayız" diye konuştu. 


Ali Ağa Ekspres


Geri Dön