24 / 04 / 2024

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaftan işletmelerinin kaldırılması kararına tepki!

Beşiktaş İskele Meydanı'ndaki esnaf, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından işletmelerinin kaldırılması kararına tepki verdi.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş İskele Meydanı'nda yer alan 11 işletmeden, 10 Ağustos tarihinde gönderdiği ihtarnameyle "geçmişe dönük alacaklarının tahsili ve çevre düzenlemesi yapılacağı" gerekçesiyle işgal edilen taşınmaz malı 15 gün içerisinde boşaltmasını istedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, meydanda çay bahçesi işleten Münevver Genç, esnaf adına yaptığı açıklamada, geçen hafta kendilerine ecrimisil bedellerinin ödenmediğine ilişkin bir karar geldiğini fakat yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında kapalı oldukları nisan ayında da kiralarını ödediklerini belirtti.

Kalan bedellerin de aydan aya ödendiğini dile getiren Genç, "Karardan dolayı çok şaşkınız. Bu aylarda olmasını da anlamıyoruz, 18 çalışanımız var bizim. Bu karar bizim özelimizde değil 11 esnafı etkiliyor. Bize verilen kararın 900 esnaf için de hazırlandığını duyduk. İşsizlikle böyle mi mücadele edilecek? Buraların aynı zamanda yıkıldıktan sonra çevre düzenlemesi yapılacağını ve ihaleye açılacağını öğrendik. Burası bizden alınıp neden başkasına verilecek? Burası kaçak bir yapı değil." dedi.

Meydandaki işletmelerin hepsinin ruhsatlı, vergi levhalı olduğunu belirten Genç, alanda eğer çevre düzenlemesi yapılacaksa kendilerinin de bu duruma destek vereceğini, ortak çalışmaya hazır olduklarını söyledi.

Genç, esnafa dokunulmaması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Burada çiçekçisi, büfecisi, çaycısı, çay bahçesi var. Bunlar kapatıldıktan sonra çevre düzenlemsi olup ihaleye açılacakmış. Bunu öğrenince biz işletmelerin yıkılmadan çevre düzenlemesi yapılmasını söyledik. Neden olan bir işletmeyi yıkıyorsunuz? İşsizlikle ilgili eleştirdiğiniz politikalar varken şimdi siz İstanbul'da 900'den fazla işletmeyi yıkacaksınız. Biz sesimizin duyulmasını ve bu karardan vazgeçilmesini istiyoruz."


Geri Dön