28 / 03 / 2024

Beşiktaş'ın stat projesi masaya yatırılıyor

Beşiktaş'ın stat projesi masaya yatırılıyor

Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu, Beşiktaş'ın stat projesini masaya yatırıyor. Onay halinde İnönü'nün yapımına sezon sonu başlanacak



Beşiktaş'ın yıllardır onay beklediği, Fiyapı İnönü Stadı'nın yeni projesinin yapımına olanak sağlayacak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından oybirliğiyle kabul edildikten sonra kurulun onayına geldi. 3 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu'nun gündemine aldığı stadyum projesiyle ilgili karar bugün netleşecek. Yeni proje ile stadın içerisinde alışveriş merkezi, kafe, restaurant, kapalı yüzme havuzu, sauna gibi tesislerin yanı sıra otel de yapılabilecek. Planlar, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek.

HEMEN BAŞLANACAK
Serdar Bilgili'nin döneminde ilk adımları atılan proje için kuruldan çıkacak karara göre hareket edecek Beşiktaş yönetimi, 2010-2011 sezonunun sona ermesinin ardından İnönü Stadı'nın yıkılması işlemlerine başlayacak. Stadın yapım aşamasında Beşiktaş'ın gelecek sezon iç saha maçlarını Kasımpaşa'nın Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynayacağı öğrenildi.

Nasıl bir stat olacak
* Şu andaki stadın deniz tarafındaki bölümünde yer alan ve tarihi eser niteliği taşıyan 2 sütuna kesinlikle dokunulmayacak.
* Aynı yüzölçümü içinde, değişik bir mimari yapıyla stadın kapasitesi yüzde 25 oranında arttırılacak. (Şu an 30 bin 700 kişilik kapasite 42 bine çıkacak)
* İnönü Stadı'nın etrafı tamamen camla kaplanacak.
* Aynı şekilde stadın üstünde de camdan bir kubbe yapılacak, bu panel iklim şartlarına göre açılıp kapanabilecek.
* Stadın arkasındaki İETT'ye ait bölgenin de alışveriş merkezi yapılması planlanıyor. Yönetim hem bu bölgenin iznini belediyeden resmen almadı, hem de o bölgeye ne inşa edileceğine karar vermedi.
* Şu anda 40 locanın bulunduğu stadın yeni şeklinde, açık tribünler de dahil olmak üzere loca sayısı 120'ye çıkartılacak.
* Projeye göre stadın bütünlüğüyle oynanmayacak ve dışarı doğru taşma yapılmayacak. Köşelerde gerçekleştirilecek düzenlemeyle kapasite arttırılmış olacak.
* Deniz tarafındaki tribünün arkası tamamen camla kaplanacak. Dolayısıyla tarihi doku ve Boğaz manzarası da bozulmayacak.
Sabah/Erhan Öztürk

 


Geri Dön