19 / 04 / 2024

Beyaz İnşaat, Beylikdüzü'nde 4 yeni projeye başlayacak!

Beyaz İnşaat, Beylikdüzü'nde 4 yeni projeye başlayacak!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Beyaz, 'Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel mevzuat. Bu sorun çözülürse İstanbul'un önemli bir kısmı 3 yıl içinde devletin kasasından 5 kuruş çıkmadan yenilenir'' diyor



Uzun süredir Topkapı'da arazi toplayan Beyaz İnşaat, konut ve alışveriş merkezinden oluşacak projeye yılbaşında başlamayı planlıyor. Beylikdüzü'nde de 4 yeni projeleri olduğunu vurgulayan Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Beyaz, 'kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin mevzuat olduğunu' söylüyor.

 - İstanbul'da deprem riskine karşı ne yapmalı
 Yıkılıp yeniden yapılması öyle söylendiği kadar kolay değil. 3 bin yılda kurulmuş bir şehirden bahsediyoruz. Kentsel dönüşümün bir an önce hızlandırılması ve şehrin kendi kendini yenilemesinin sağlanması gerek. Burada önemli olan imar planlarının hızlı çıkması. İmar planının çıkması yıllar sürüyor. İstanbul'un böyle bir vakti yok. Rant değil, insanlar düşünülürse, bu süreç çok daha hızlı olur.

 - Acil müdahale gereken yerler var mı
 Zeytinburnu, Bakırköy ve Yeşilköy'ün en riskli bölgeler olduğunu düşünüyorum. İstanbul'un kentsel dönüşümünün 20 milyar dolara mal olacağı hesaplanıyor. Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engel mevzuat. Bu aşılırsa İstanbul'un büyük bölümü devletten 5 kuruş çıkmadan 3 yıl içinde yenilenir. Özel sektör bunu kendi kendine yapar. Çünkü kentsel dönüşüm diye bahsedilen yerler merkezde, müteahhitlerin var olmak istedikleri yerler...

 Topkapı'da arazi topluyoruz yılbaşında projeye başlayacağız
 - Şehir merkezine doğru gelme planınız var mı
 Evet gündemimizde şehir içinde yeni projeler de var. Topkapı'da konut ve alışveriş merkezinden oluşacak büyük bir projeye başlayacağız. Burada farklı bir teması olan özel bir proje planlıyoruz. Bunun lansmanını da yılbaşında yapacağız.
 - Arazi büyüklüğü ne kadar
 Şu anda 40 dönümün üzerinde bir yerimiz var. Ama arazi toplamaya devam ediyoruz. Buradaki arazimizi 80 dönüme çıkarmayı planlıyoruz.

 Beylikdüzü'nde 4 yeni proje
 - AVM'lerinizin sayısı 5'e ulaştı. Yatırıma devam edecek misiniz
 Eyüp'te White Hill projemizi bitirdik. Şu an yüzde 100'ü dolu. Avcılar'daki projemizi bitirmek üzereyiz. Burayı oto center olarak düşünmüştük ancak gelen talepler doğrultusunda konsepti değiştirdik. Projenin tamamını Spot Center'a kiraya verdik. Onun dışında Bakırköy Capacity, Beylikdüzü White Corner ve Beylikdüzü Beyaz City'yi yaptık. Yeni projelerimizde ise AVM yerine açık kapalı çarşı konseptini uygulayacağız.

 - Nerede olacak yeni projeler
 2012'de Beylikdüzü'nde 4 yeni projemiz olacak. Birine başladık. Kalan 3 projeye de yılbaşına kadar başlayacağız. Üçü Konut ve dükkanlardan oluşacak. Biri de ticaret merkezi olacak. Toplam 200 daire ve 150 dükkan planlıyoruz. Bu projelerin toplam yatırım değerinin ise 150 milyon dolar civarında olacağını tahmin ediyoruz.

 Depremden sonra 2 bin konut yaptık, 1 kişi gelip, statik sormadı
 Vatandaş bilinçlendi mi deprem konusunda
 Hiç sanmıyorum. Biz Beyaz İnşaat olarak 99 depreminden sonra 2 bin tane konut yapıp sattık. Bir kişi bile gelip, statik sormadı. Belki belli firmalar gönderdiği için sormuyor olabilirler fakat bence hangi firma olursa olsun vatandaşın bunu sorması gerek. Mutfağın güzelliğinden önce güvenlik sorgulanmalı.
 
Akşam/ŞEnay Köşdere


Geri Dön