27 / 04 / 2024

Beykoz'da Alman Üniversitesi kurulacak!

Beykoz'da Alman Üniversitesi kurulacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, talep üzerine Almanlara Beykoz'da 120 dönümlük fidanlıkta üniversite yeri verdiklerini söyledi



Almanya'da Türk liseleri açılmasına karşı çıkan Almanya Başbakanı Angela Merkel'e tepki gösteren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, talep üzerine Almanlara Beykoz'da 120 dönümlük fidanlıkta üniversite yeri verdiklerini söyledi.
Başbakan'ın bu sözleri, gözleri ilçede yapılması düşünülen Türk-Alman Üniversitesi'nin alanına çevirdi. Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yer tahsisi için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. Defterdarlık başta olmak üzere devletin üst düzey kademeleri arasındaki görüşmelerin devam ettiği bilgisini verdi. Belediye Başkanı, kendilerinin de tahsis yapıldıktan sonra imar durumları ve binaların konuşlandırılması için gerekli yardımları yapacaklarını belirtti.

Alman Üniversitesi'nin mütevelli heyetinin yanı sıra üniversitenin kurulması için Alman Konsolosluğu'nun da gerekli çalışmalarda bulunduğunu kaydeden Çelikbilek, Almanların 3-4 ay önce ilçeye geldiklerini ve düşüncelerini ilettiklerini söyledi. Yücel Çelikbilek, "Bölgemde böyle bir üniversite olması beni de çok mutlu edecek. Almanların buraya üniversite yapmasının altında buranın doğa güzelliği ve sakinliği yatıyor." dedi. Daha önce söz konusu üniversitenin Sarıyer'de kurulacağına dair haberler basına yansımıştı. Türk-Alman Üniversitesi'ne ilişkin anlaşma 30 Mayıs 2008'de Berlin'de imzalanmıştı.
Hüseyin Keleş / Zaman


Geri Dön