19 / 04 / 2024

Beykoz'da kaçak yapı yıkımları referandum sonrasında

Beykoz'da kaçak yapı yıkımları referandum sonrasında

Hukukçu Cihangir Dönmez, Beykoz'da gerçekleşeği konuşulan kaçak yapı yıkımlarını ele aldı



1. HABER - DOST BEYKOZ - MART 2009
AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Yücel Çelikbilek, Bölge Milletvekili Mehmet Beyazıt Denizolgun ile birlikte Soğuksu ve Gümüşsuyu´nda vatandaşlarla bir araya geldi. Çelikbilek "hiç bir proje üretemeyen, Beykoz´u nasıl yöneteceğini ve sorunlarını nasıl çözeceklerini bilmeyenler sizlerden oy alabilmek için yıkım dedikodularını ortaya atıyorlar. Bu yalanlara ve iftiralara inanmayın" dedi.  

2. HABER - Beykozlu Doğu Karadenizliler - 14.01.2010 Beykoz Belediyesi 2010 Yılının İlk Halk MECLİSİ TOPLANTISI
Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ; Yıkım Söylentileri Çıkarmak Ahlaksızlıktır.
Başkan ÇELİKBİLEK, yöneltilen soru ve taleplere şu açıklamaları getirdi: "Bundan önceki Başkanlık dönemimde de "Yıkılacak" söylentileri vardı. Planlar uygulanırsa yıkım gerçekleşir. Uygulama yaparsak, Belediye olarak gücümüz ölçüsünde gerekli yardımı yaparız. Yıkım söylentileri çıkaranları "Ahlaksız" olarak değerlendiriyorum.

3. HABER -  BİLGİ BEYKOZ - 13.06.2010 esrarengiz yıkım ihalesi

Geçtiğimiz hafta içerisinde internete düşen Beykoz´da 85 bin metrekarelik yıkım ihalesinin üzerindeki perde kalkmıyor. Belediye Meclis üyeleri konudan haberdar olmadıklarını söylerken belediye başkanlığı ise herhangi bir açıklama yapmıyor.
İnternette ihale bilgilerini yayınlayan pek çok sitede yer alan ilana göre Beykoz Belediyesi, 84.673 m2 betonarme inşaat yıkımı için 9 Temmuz´da bir ihale gerçekleştirecek. İşin süresi olarak da "Sözleşmenin Yürürlüğe Girmesinden İtibaren 150 Takvim Günüdür" bilgisi girilmiş.
850 konuta eşdeğer bir yıkım olabilir.85 bin metrekarelik betonarme inşaat yıkımı elbette pek çok alanı kapsayabilir. Ancak ihale ilanında "işin yapılacağı yer" olarak "Beykoz İlçe Sınırları İçi"nin adres gösterilmiş olması, zaten akşamdan sabaha bugün yıkım olur mu korkusuyla uyuyan Beykoz halkında tedirginlik yaratıyor.
Belediye meclis üyeleri habersiz İhalenin nereleri kapsadığını sorduğumuz Beykoz Belediye Meclis üyeleri "konudan haberdar olmadıklarını" belirttiler. Konuyu bizden duyduğunu ve bilgisi olmadığını söyleyen bir başka isim ise AKP Beykoz İlçe Başkanı Adem Sefer. Beykoz Belediyesi ise tüm başvurularımıza karşın şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.
4. HABER - BEYKOZ GÜNCEL- 16 Haziran 2010

İSKİ açıkladığı yönetmeliğe göre İstanbul´un birçok bölgesinde yıkımlar gerçekleştirilecek. Beykoz´da bu bölgeler arasında, İSKİ´nin açıklamış olduğu yönetmeliğe göre Beykoz´da 1986 yılından itibaren kayıt altına alınan tutanaklara göre ruhsatsız veya ruhsatına aykırı olarak yapıldığı tespit edilen 3 bin 158 yapı bulunuyor. 2B arazilerinden dolayı sıkıntı yaşayan Beykoz halkı, İSKİ´nin açıklamış olduğu bu yönetmelik sonucunda daha da sıkıntı yaşayacak.


Yorumsuz - Hukukçu Cihangir Dönmez - 14.08.2010

 


Geri Dön