26 / 04 / 2024

Beylikdüzü Kavaklı Hasan Doğan Stadı'nda yenileniyor!

Beylikdüzü Kavaklı Hasan Doğan Stadı'nda yenileniyor!

Beylikdüzü Kavaklı'da bulunan Hasan Doğan Stadı yenilenecek. Tamamlandığında modern hali ile 2100 kişi kapasiteli seyirci tribününe sahip olacak stat tribün üstü çelik çatı ile kaplanacak.



Kavaklı Mahallesi’nde yer alan Haşan Doğan Stadı olarak da bilinen Kavaklı Stadı’nın rehabilitasyon çalışmalarına başlandı. Tamamlandığında modern hali ile 2100 kişi kapasiteli seyirci tribününe sahip olacak stadı, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da yakından inceledi. Heyecanlı futbol karşılaşmalarına ve antremanlara sahne olacak Kavaklı Stadı, baştan aşağı yenileniyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar kapsamında sınırlı seyirci kapasitesine sahip stadın hem estetik hem de fonksiyonel olarak yenilenmesi amaçlanıyor. Rehabilitasyon çalışmaları ile mevcut kulüp binası saha cephesi önündeki şevli alan; 65 cm çapında, 15 metre derinliğinde, 124 adet fore kazık yapılarak alınacak.


Yenileme uygulamaları ile takım oyuncularının ve hakemlerin kullanacağı duş ve soyunma odaları, seyirci tribünleri mevsim şartları göz önünde tutularak çelik çatılar yapılacak. Seyirciye böylece konforlu bir seyir imkanı sunulmuş olacak. Mevcuttaki tribünlerin seyirci kapasitesi 2100 kişiye çıkarılacak ve tribün üstü çelik çatı ile kapatılacak. Bu sene içinde yapımı tamamlanacak olan stattaki çalışmaları inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Daha konforlu, daha kaliteli bir stad ortamını Beylikdüzülü vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Burada başarılı müsabakaları hep birlikte izleyeceğiz. İlçede spor alanlarını çoğaltmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


ZİHİNSEL ENGELLİLERE ÜCRETSİZ YÜZME DERSLERİ

Beylikdüzü Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Engelli Birimi; işitme, görme ve zihinsel engelli olan çocuk ve yetişkinlere özel Kavaklı Kapalı Havuz ve Spor Merkezi’nde ücretsiz olarak yüzme kursları veriyor. Yüzme dersleri Salı, Çarşamba ve Perşembe olmak üzere haftanın 3 günü spor akademisi mevzunu ve yüzücülük sporunda ihtisas yapmış profesyonel kişilerden oluşan antrenörler tarafından veriliyor. Bire bir verilen yüzme derslerinde; kişinin psikolojisi, önceden yaşadığı korkular, fiziksel kapasitesi, bireysel yetenekleri, suya karşı adaptasyonu ve öğrenim zamanı kişiden kişiye göre değişebildiği için antrenörler engelli bireyler ile özel olarak ilgileniyor.


Yüzme sporunun engelliler tarafından rahatlıkla yapabildikleri tek spor dalı olduğunu belirten eğitmenler, bu dersler ile en gellilerin sosyalleşebilmelerine olanak tanındığını, yetenekli olan çocukların kulüplere yönlendirildiğini de ifade ediyor. Yüzmeyi öğrenen engelli bireylerin kendine olan güvenleri artıyor, sosyal çevreyle daha uyumlu hale geliyor. Kendi kendilerine yetme yetenekleri artıyor ve motivasyonları yükseliyor. Ayrıca sudaki hareketlerin engellilerin kas gelişimine de katkı sağladığı biliniyor. Haftanın 3 günü gerçekleşen kurslara ulaşım için Beylikdüzü Belediyesi servis imkanı sunuyor.


Yeni Çağrı



Haber Gazetem İstanbul'da şu şekilde yer aldı!



Kavaklı Mahallesinde yer alan Hasan Doğan Stadı olarak da bilinen  Kavaklı Stadının rehabilitasyon çalınmalarına başlandı. Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu çalışmaları yakından inceledi.

Heyecanlı futbol karşılaşmalarına ve antremanlara sahne olacak Kavaklı Stadı, baştan aşağı yenileniyor. Beylikdüzü Belediyesinin başlattığı çalışmalar kapsamında sınırlı seyirci kapasitesine sahip stadın hem estetik hem de fonksiyonel olarak yenilenmesi amaçlanıyor. Rehabilitasyon çalışmaları ile mevcut kulüp binası saha cephesi önündeki şevli alan; 65 cm çapında, 15 metre derinliğinde, 124 adet fore kazık yapılarak alınacak.


Konforlu seyir imkanı


Yenileme uygulamaları ile takım oyuncularının ve hakemlerin kullanacağı duş ve soyunma odaları, seyirci tribünleri mevsim şartlan göz önünde tutularak çelik çatılar yapılacak. Seyirciye böylece konforlu bir seyir imkanı sunulmuş olacak. Mevcuttaki tribünlerin seyirci kapasitesi 2100 kişiye çıkarılacak ve tribün üstü çelik çatı ile kapatılacak. Bu sene içinde yapımı tamamlanacak olan stattaki çalışmaları inceleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Daha konforlu, daha kaliteli bir stad ortamını Beylikdüzü'lü vatandaşlarımıza kazandırmış olacağız. Burada başarılı müsabakaları hep birlikte izleyeceğiz. İlçede spor alanlarını çoğaltmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.


Gazetem İstanbul



Geri Dön