23 / 04 / 2024

Beylikdüzü sporun başkenti olacak!

Beylikdüzü sporun başkenti olacak!

TRT Kent Radyo istanbul'da yayımlanan Spor Kulübü programına canlı telefon bağlantısıyla katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eray Ergün'ün sorularını yanıtladı.



21-22 Şubat tarihlerinde yapılacak Masa Tenisi Turnuvası ile ilgili bilgiler veren İmamoğlu, bisiklet, koşu ve yürüyüş alanlarıyla Beylikdüzü'nün sportif bir yaşam kenti olacağının altını çizdi. İmamoğlu, turnuvaların farklı dallarda artarak devam edeceğini de belirtti. 


Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'nü radyo programında canlı yayındaki telefon konuşmasıyla anlattı. İmamoğlu, Beylikdüzü'nün yıllar içerisinde kat edeceği yolları ana başlığı spor olan sohbetinde aktardı. 


Masa Tenisi Turnuvası 21-22 Şubat'ta Türkiye'de spor denilince genelde futbolun akla geldiğini kaydeden İmamoğlu, "Biz, etkinlik ve turnuvalarla vatandaşlarımızı sporun farklı dallarıyla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu bağlamda 21-22 Şubat tarihlerinde genç, tecrübeli, amatör ayırt etmeden tüm vatandaşlarımızın katılacağı bir Masa Tenisi Turnuvası düzenleyeceğiz" dedi. Erkeklerde 15-25 yaş, 26-45 yaş, 46 ve üzeri yaşlar olmak üzere 3 grubun yer alacağı turnuvada, kadınlar da 15 yaş ve üzeri şekilde tek grup olarak yarışacak. Vatandaşların sporun farklı dallarıyla bağ kurması adına güzel bir turnuva olacağına inandığını söyleyen İmamoğlu, "Ciddi bir katılım olacağının sinyallerini alıyoruz. Farklı mekanlarda oluşturduğumuz masa tenisi alanlarında büyük katılımlar görüyoruz, bu da bizi sevindiriyor." diye konuştu. 


Satranç, bilardo, basketbol ve voleybol gibi branşlarda da turnuvaların düzenlenerek sporun hız kesmeden yapılacağını söyleyen Başkan İmamoğlu, "Sahil kısmında çok güzel bir alan oluşturuyoruz. Plaj voleybolu, sokak basketbolü gibi branşlarda lisanlı sporcuların dışında, tüm vatandaşlarımızın da içinde olabileceği turnuvalar, yarışmalar düzenleyeceğiz. Bu şekilde sporun her yaşta yapılabileceğini de halkımıza yansıtacağız" dedi. Turnuvaların grupları katılım koşulları gibi konularda bilgi almak isteyenler Beylikdüzü Belediyesi Kültür Müdiirlüğü'ne bağlı Spor Masası'ndan başvurularını yapabilir, internet ve telefon aracılığıyla iletişime geçebilirler. 


Sportif Yatırım Devam Edecek 


Konuşmasında Beylikdüzü'nün yeni bir ilçe olduğuna da dikkat çekerek, "Beylikdüzü, her yıl nüfusu artan önemli bir ilçe " diyen İmamoğlu, "Dolayısıyla sportif anlamda yatırımlarımız çok hızlı bir şekilde devam edecek. Atletizm sahasından tutun, kapalı yüzme havuzlarına, kapalı spor salonlarına kadar bu yatırımlarımız hayata geçecek" diye de ekledi. 

Bisiklet Yolları, Koşu ve Yürüyüş Parkurları... 

Hayatın her anında sporu sürekli yapılır hale getirmek adına bisiklet yollarına çok önem verdiklerine de vurgu yapan İmamoğlu, "Önümüzdeki dönemde ciddi kilometrelerde bisiklet yollarını Beylikdiizü'ne kazandıracağız. 


Bu parkurları, sürekliliği olan parkurlar haline getireceğiz" dedi ve sahilden E-5 aksına kadar uzanan önemli bir bisiklet parkurunun planlar arasında olduğunu söyledi. "Bir nevi ulaşım ama aynı zamanda vatandaşlarımızı sporun içinde tutan önemli bir parkur olacak" diyerek projenin altını çizen İmamoğlu, Yaşam Vadisi'nde bulunan yaklaşık 1 milyon metrekarelik rekreasyon alanı içerisinde yürüyüş ve koşu parkurları olacağını da ekledi. 


Büyükçekmece Gazetesi


Geri Dön