26 / 04 / 2024

Beyoğlu'nun imar sorunu çözülecek!

Beyoğlu'nun imar sorunu çözülecek!

CHP'nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş, gecekonduda yaşayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi. Taş, ''Önceliğimiz imar sorunlarının çözümü'' diye konuştu.



CHP'li Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Alper Taş, seçim çalışmalarını aralıksız sürdüyor. 

Gerçek Gündem Gazetesi'nde yer alan habere göre, öncelik sorunlarının imar olduğunu söyleyen Alper Taş, imar sorunlarının çözümlerini ilk sıraya aldıklarını kaydetti.

Taş, “Tapu sorununu çözüp iyi bir planlamayla, sizlerin hakkını hukukunu gözeterek buraları konut açısından daha sağlıklı konutlar haline getireceğiz. Herkesin sağlıklı, eşit, yerinde yaşaması için bu konuya eğileceğiz” diye konuştu.

Kartal’da çöken binayla ilgili konuşan Taş, “Kartal’daki gibi olayların bir daha yaşanmaması da gerekiyor. Rant değil halkın yaşam hakkı gözetilmeli. Bizim yönetime gelir gelmez sizinle birlikte çözmek istediğimiz mesele budur’’ açıklamasında bulundu.

Beyoğlu halkıyla yaptığı konuşmada bir yurttaşın “İnsanların yerlerine göz koymuşlar” demesi üzerine amacın emekçilerin bölge dışına atılmak olduğun söyleyen Taş, “Kentsel dönüşüm işinin özeti şudur, yoksullar emekçiler kentin merkezinde yaşayamazlar. Yoksulları kentin dışına itiyorlar” ifadelerini kullandı.

Beyoğlu’nda yaptığı çalışmalar sırasında yurttaşın “Sizden beklentimiz çok büyük” demesi üzerine Alper Taş, şu açıklamalarda bulundu: “Ben kelimesini hiç sevmem. Biz yapacağız. Gelip, tepeye oturup sizin sorunlarınızı çözeceğiz demekle olmaz. Burada halk meclisleri kurmalıyız. Orada kararlar almalıyız. Bizim de üzerimize düşen görev seçildiğimiz zaman o meclislerden çıkan kararların işletilmesini sağlamak. Birlikte yapacağız.”

Beyoğlu'na kentsel dönüşüm sözü!


Geri Dön