26 / 04 / 2024

B&G Store tüm başkentlerde mağaza açacak!

B&G Store tüm başkentlerde mağaza açacak!

Çocuk giyim markası B&G Store, şu anda Türkiyede 51 mağazasında kendi ürettiği BG Baby, Nebbati bb, Riccione, Tyess, Riccione Basic markalarının yanı sıra Brooksfield, Patrizia Pepe, Baby Graziella gibi dünya markalarının ürünlerini tüketiciyle buluşt



Çocuk giyim markası B&G Store, şu anda Türkiyede 51 mağazasında kendi ürettiği BG Baby, Nebbati bb, Riccione, Tyess, Riccione Basic markalarının yanı sıra Brooksfield, Patrizia Pepe, Baby Graziella, Miss Sixty, Energie, Bikkembergs ve Firstline gibi dünya markalarının ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Rusya ve Bulgaristanda mağazaları olan şirket, İtalyadan başlayarak Avrupadaki tüm başkentlerde mağaza açmayı planlıyor

Akmerkezde 2000 yılında açtığı mağazayla çocuk giyim sektörüne adım atan B&G Store, Türkiyenin yanısına Avrupada büyüme planları yapıyor. Şu anda Türkiyede 51 mağazasında kendi ürettiği BG Baby, Nebbati bb, Riccione, Tyess, Riccione Basic markalarının yanı sıra Brooksfield, Patrizia Pepe, Baby Graziella, Miss Sixty, Energie, Bikkembergs ve Firstline gibi dünya markalarının ürünlerini tüketiciyle buluşturan B&G Store, 2012 yılında 10 mağaza açacak. Rusyada 3, Bulgaristanda ise 1 franchiseı olan şirket, Avrupadaki tüm başkentlerde mağaza açmayı planlıyor.

Avrupadaki büyüme planlarına İtalyadan başlayacaklarını belirten B&G Storeun patronu Seyidullah Nebati, Avrupada üst segmente hitap eden zincir çocuk mağazaları konseptini oturtmayı hedeflediklerini söyledi. Nebati, İtalyada hazırız. Brooksfield markasının ikinci nesil sahipleriyle ortak hareket edeceğiz. İtalyada krizin dip noktasını bekliyoruz. Bu noktada bize göre Eylül 2012. Önce B&G Store mağazalarını tüm İtalyaya yayacağız. 1 yılda minimum 20 mağaza açacağız. İtalyadan sonra tüm Avrupa başkentlerinde, ticaret merkezlerinde ve en çok turist çeken şehirlerde yatırım yapmayı hedefliyoruz diye konuştu. Arap Baharı yüzünden Afrika ve Ortadoğuda kontratlarını yaptıkları mağazaları açamadıklarını kaydeden Nebati, Libya, Mısır, Lübnan ve Suriyede beklemedeyiz. Ortalık sakinleşir sakinleşmez mağazalarımızı açacağız dedi.

Fonlar peşimizi bırakmıyor

2011 yılını yüzde 35 büyümeyle kapatacaklarına da değinen Seyidullah Nebati, 35-36 milyon lira civarında ciroları olduğunu, 2015 yılında bu rakamı 100 milyon liraya çıkarmayı hedeflediklerini anlattı. Bu cirolara yurtdışı operasyonlarının dahil olmadığını kaydeden Nebati, yabancı fonların ortaklık ve satın alma için sürekli kapılarını çaldığını dile getirdi. Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

Kalite ve modaya uygunluk gibi özelliklerin yanı sıra sağlık ve güvenilirlik için en yüksek standartları sağlıyoruz. Anne-babaların, bebeklerinin doğduğu ilk andan başlayarak çocukluk yıllarında da ihtiyaç duydukları her şeyi güvenle bulacakları tek nokta olma özelliğine sahibiz. Başarımızdan dolayı uluslararası fonlar çok arıyor bizi. Daha geçen ay çok önemli bir teklif geldi. Uluslararası fonlar genelde Biz parayı koyalım, stratejimizi uygula diyor. Ama bizim sektörde patronun işe hakim olması lazım. Devamlı birilerine hesap vermek zorunda kalırsanız büyüyemezsiniz. Dolayısıyla parasal olarak bizi zor alırlar ama şirketimize katkı sağlayacak bir firmayla ortaklığa gideriz. Biz kazandığımız her parayı şirkete yatırım olarak döndüreceğiz.

Doğru markaya doğru fiyat ödeniyor

Seyidullah Nebati, orta ve üst gelire hitap ettiklerini belirterek, Gelecek vaat eden bir markayız. Piyasada kaliteli üretim yapıp fiyat savaşı vermeyen tek markayız. Müşteri doğru markaya doğru fiyatı ödüyor diye konuştu.

Outlet için Çikolatayı yarattı

SEYİDULLAH Nebati, outlet mağazalar açarak tüketicilere yüzde 70e varan indirimlerle satış yaptıklarını anlattı. Nebati, İstanbulda Optimum ve Ora alışveriş merkezlerinde outlet mağazalarımızı açtık. Sadece bu mağazalarımız için Çikolata diye bir marka yarattık. Piyasadaki markalarla aynı fiyata satıyoruz ürünlerimizi... Şu anda toplamda 5 outlet mağazamız var. Yakında İzmirde açacağız. Bu mağazalarımızı da yurt geneline yayacağız diye konuştu.

2013te halka arz planlıyor

B&GNİN kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Siyedullah Nebati, geleceğe dönük planları arasında halka arzın da yer aldığını ifade etti. Nebati, Halka arz için Eylül 2013 tarihini düşünüyoruz. Biz halka açıldığımızda hisse alanlar yani ortaklarımız bilecek ki bu şirket gerçekten şeffaf ve gerçekten para kazanan bir şirket... Ayrıca kazanılan paranın yatırıma gideceğini de bilecekler değerlendirmesini yaptı.


Necla DALAN/Vatan


Geri Dön