28 / 03 / 2024

Bilişim Vadisi inşaatında son durum!

Bilişim Vadisi inşaatında son durum!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze'de yapımı devam eden Bilişim Vadisi'nin geleceğinin görüşüldüğü toplantıya katıldı.



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli Valiliğinde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak, Bilişim Vadisi'nin yapımında gelinen son durumun değerlendirildiği belirtildi. 


Bilişim Vadisi'nin birinci etap altyapı inşaatının yüzde 85'inin tamamlandığı ifade edilen açıklamada, toplantıda, geçen mayıs ayında temeli atılan üstyapı inşaatının gelecek yıl bitirilmesinin hedeflendiği anlatıldı.


Açıklamada, vadiye gelecek teknoloji firmalarına uygulanacak teşviklerin görüşmede ele alındığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:


"Özellikle start-up firmalarına, TÜBİTAK'tan aldıkları Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) desteklerinin yanı sıra başka bakanlıklardan farklı destekler sağlanması da konuşuldu. Yerli ve yabancı yatırımcılara yeni teşvikler için çalışılan Bilişim Vadisi Toplantısı'nın ana başlıklarından birisi de sağlanacak vergi avantajlarıyla özel sektörün ortaya koyacağı girişim sermayesi fonlarının vadiye çekilmesi oldu. Toplantıda, KDV için tam istisna uygulaması, amaca yönelik Ar-Ge ve laboratuvar binaları gibi yapıları, stratejik yapı kabul edilerek personel ve tüm giderlerin vergi matrahından düşürülmesi, akademik personele ayrıcalıklar getirilmesi gibi başlıklar görüşülerek somut sonuçların bir sonraki toplantıda sunulması kararlaştırıldı."


Toplantıya, Bakan Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Cevahir Uzkurt, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Başkanı Bahadır Tunaboylu ve ilgili bürokratların katıldığı bildirildi.



AA


Geri Dön